Agents de la Policia Nacional han detingut a la ciutat de Lleida un home de 49 anys i nacionalitat colombiana buscat per fins a catorze jutjats diferents de tota Espanya, dels quals set havien decretat el seu ingrés a presó acusat de ser l'autor de diversos delictes contra el patrimoni i robatoris amb força. El lladre estava buscat per òrgans judicials de Barcelona, Lleida, Reus, Saragossa, Osca o Sevilla entre d'altres, però sempre aconseguia evadir la justícia. A més, també estava buscat per les autoritats de Colòmbia, el seu país d'origen, per pertànyer a una organització especialitzada a cometre delictes econòmics.

L'home va marxar als Països Baixos i, durant anys, va estar canviant de països i movent-se constantment per tota Europa per dificultar la seva localització a les forces policials. Finalment, però, els investigadors de la Policia Nacional van detectar que, el passat 4 de setembre, l'home havia retornat al país i s'havia establert en un domicili de Lleida. Així doncs, es va muntar un dispositiu de vigilància a l'habitatge i aquest dijous al matí efectius de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Lleida han procedit a la seva detenció. L'home ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la capital del Segrià.

Detingut un dels fugitius més buscats per la Policia Nacional

D'altra banda, la Policia Nacional també ha detingut en les últimes hores Manuel Herrero, una de les deu persones més buscades del cos policial. L'home, nascut a Valladolid fa 33 anys, va matar un home a Ciutat de Mèxic i des d'aleshores estava fugit de la justícia. Les autoritats mexicanes van demanar col·laboració a les espanyoles per tal de localitzar-lo, ja que pensaven que podria estar amagant-se a l'Estat espanyol. Després de més de tres anys fugint i canviat d'aparença constantment per no ser descobert, ell mateix es va acabar entregant a una comissaria de Madrid perquè no suportava més la pressió mediàtica i policial a la qual estava sotmès.