Cau l'assassí d'un home a Ciutat de Mèxic. Manuel Herrero Muñoz es trobava fugit des de feia anys pel crim comès a l'Estat americà i estava inclòs a la llista dels deu més buscats d'Espanya i a la Europe's Most Wanted Fugitives de l'Europol. A més, tenia en vigor una reclamació judicial i estava considerat de màxim interès per les autoritats mexicanes. La Policia Nacional l'ha detingut després d'iniciar una investigació l'any 2020, per part de la Secció de Localització de Fugitius, en rebre petició de col·laboració de les autoritats policials i judicials de Mèxic per identificar-lo, enxampar-lo i arrestar-lo per procedir a la posterior extradició. Per tot això, el cos, segons ha informat en un comunicat aquest dimecres, va utilitzar totes les eines possibles, entre d'altres la de la col·laboració ciutadana que ha estat determinant atesa la dificultat de trobar-lo pels seus canvis de domicili i d'aspecte físic radicals.

 

Manuel Herrero Muñoz, de 33 anys i 1,75 metres d'alçada, és natural de Valladolid. A més, tot i els canvis físics recurrents, tenia aspectes molt característics com una cicatriu quirúrgica al braç esquerre i un tatuatge d'una ancora al dit cor esquerre. Tot apunta que residia a mig camí entre Espanya i alguns països llatinoamericans. Les autoritats mexicanes, pel crim a la capital del país, li sol·licitaven una pena de fins a 35 anys de presó. Però, tot i això, portava tres anys escapolint-se dels investigadors dels estats de l'esfera hispana. Finalment, arran de la pressió mediàtica i policial a la que estava sent sotmès va presentar-se en dependències policials, a Madrid, on va ser arrestat pels agents del Cos Nacional de Policia (CNP) i posat a disposició judicial.

Així va cometre l'assassinat a Mèxic

La Policia Nacional, creient que estava amagat a Espanya, ja va advertir l'any passat a les seves xarxes socials i d'altres espais públics de difusió que Manuel Herrero Muñoz provocava problemes allà on anava i que no tenia cap tipus de remordiment després de matar algú. El criminal està acusat de matar un home i haver ocultat el seu cos en una bodega, per després ficar el cadàver en un tambor i emplenar-lo amb ciment perquè ningú el trobés. Segons la investigació policial d'aquell 2012, quan van produir-se els fets, va tallar pràcticament el coll a un home amb un objecte punxant, provocant-li diverses lesions i un traumatisme cervical i toràcic. Però per desfer-se de la víctima va necessitar l'ajuda d'una tercera persona, per la qual cosa es creu que hauria tingut el suport d'un còmplice.