Novetats del nou crim d'Elx: detenen un home i una dona acusats d'assassinar a trets una àvia de 80 anys al seu xalet. La Policia Nacional treballa amb la hipòtesi principal que la dona ha estat víctima d'un robatori amb violència i que aquest ha estat el mòbil del crim. La víctima es deia Mònica i feia més de 20 anys que vivia en aquesta elitista urbanització.

Els fets van passar el dimecres en un xalet de la urbanització Torre Azul. La víctima era de nacionalitat britànica, era viuda i no tenia fills. Vivia en aquest xalet des de fa més de 20 anys i el dia dels fets havia quedat amb un fontaner per fer una tasca de manteniment al xalet.

Li havien disparat tres trets a curta distància amb una arma de foc

L'home va picar al timbre, però no contestava ningú. Aquella mateixa tarda, aquest treballador i un veí van veure un home i una dona amb una actitud sospitosa per la zona. Es van començar a preocupar i va ser llavors quan van alertar a Emergències 112, que van entrar al domicili i van veure que en una de les habitacions del xalet hi havia el cadàver de la dona amb signes de violència: li havien disparat tres trets a curta distància amb una arma de foc.

Una parella detinguda per l'assassinat de l'àvia d'Elx

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar les causes del crim i detenir els responsables. En menys de 24 hores, els han aconseguit identificar, localitzar i detenir com a presumptes autors de dos delictes: un d'assassinat i un altre de violació del domicili.

Policía Nacional / EFE
Detenen una parella per l'assassinat d'una àvia de 80 anys en un xalet d'Elx (Alacant): la hipòtesi principal és que va ser víctima d'un robatori / EFE

La hipòtesi del robatori cada vegada agafa més força

Els investigadors treballen amb la hipòtesi principal que la Mónica ha estat víctima d'un robatori, una hipòtesi que agafa força si es té en compte la declaració d'alguns veïns de la zona, que asseguren que els dies anteriors als fets, van veure una parella formada per un home i una dona passejant amb una actitud estranya per aquesta urbanització, que està plena de xalets i cases de luxe.

El xalet de la víctima tenia una alarma instal·lada

Els veïns de la urbanització Torre Azul han aprofitat l'ocasió per explicar que se senten molt insegurs per la zona i han demanat que s'augmenti la seguretat. La Mónica tenia una alarma instal·lada a casa i, tot i això, van aconseguir entrar i matar-la. De moment, no ha transcendit la identitat de la parella detinguda, que estan a l'espera de passar a disposició judicial, on molt probablement es dictaminarà la seva entrada a presó de manera provisional i sense fiança.