La Policia Nacional ha detingut a la localitat de Dénia (Alacant) a un menor d'edat que presumptament va extorsionar a la mare d'un company del seu equip de futbol amb l'amenaça que havia segrestat el seu fill, i li va reclamar el pagament de 10.000 euros via transferència de bizum per evitar la seva mort.

Segons ha informat el cos policial, el menor va trucar a la dona aprofitant que el fill es trobava fora del domicili familiar. En la trucada, realitzada cap a les sis de la matinada, la dona va escoltar la veu d'un home que simulava ser el seu fill en un ambient de festa i amb un to com si hagués consumit algun tipus de substància o alcohols.

A continuació, una altra veu de noi diferent a l'anterior, en un to amenaçador, li va dir que tenia el seu fill al maleter del cotxe i que l'anava a matar si no li feia una transferència via bizum de 10.000 euros. Poc després va rectificar i li va demanar cinc mil euros més, mentre se sentia de soroll de fons del que semblaven trets. La trucada va acabar quan la veu a l'altre costat del telèfon li va dir que truqués al seu fill i que després tornaven a parlar.

Van trucar al fill per comprovar si estava bé

La dona, que es trobava amb el seu marit en el moment dels fets, va anomenar el seu fill, que va respondre i va confirmar que es trobava en bon estat i al lloc on prèviament els havia indicat que hi hauria, una casa on celebraven una festa amb altres amics, davant de la qual cosa ambdós progenitors van marxar immediatament cap aquest lloc per recollir-lo.

Durant l'anguniosa marxa dels progenitors a la recerca del seu fill, aquest va rebre una trucada també, des d'un número ocult, en la que una veu d'un noi únicament li va dir que sabien que els seus pares anaven a recollir-lo i que l'anaven a matar abans que arribessin, penjant ràpidament l'interlocutor de l'altre costat de la línia sense donar-li temps a contestar.

Després d'això, novament la mare va rebre una trucada de número ocult, on la mateixa veu anterior li deia saber que abans que arribessin anaven a matar el seu fill, tallant la trucada immediatament. Quan els pares van aconseguir arribar al lloc on es trobava el seu fill, ho van trobar en perfecte estat, després del que van donar compte a la Policia i van interposar una denúncia.

Com van aconseguir detenir-lo?

La Brigada Local de Policia Judicial es va fer càrrec de les investigacions i el resultat de les indagacions policials, a través del Jutjat d'Instrucció número dos de Dénia, va revelar el número de telèfon des del qual havien rebut les extorsions i la titularitat de la línia, a nom de la mare d'un company del club de futbol on juga el presumpte segrestat.

Finalment, els agents de policia van aconseguir detenir el presumpte autor de l'extorsió i les amenaces, un menor de 16 anys a qui van prendre declaració en dependències policials en presència del seu advocat, acusat d'un delicte d'extorsió, on va declarar que es tractava d'una broma que volien gastar-los.

Fruit de la declaració del menor, els investigadors van esbrinar la identitat de l'altre participant en les trucades, i van donar compte a la Fiscalia de Menors d'Alacant dels fets i de la identitat d'aquest segon participant en la macabra presumpta broma. El menor detingut, de nacionalitat espanyola, va ser posat en llibertat després de prestar declaració en dependències policials en espera de ser sentit en seu judicial.