El mes d'abril van trobar morta l'Andrea, una veïna de Borriana (Castelló):  l'havien matat i, després de mesos d'investigació, han detingut el seu assassí, que ha resultat ser el seu marit, confirmant així un nou crim masclista.

Troben el cadàver d'una dona a Borriana

Tot va començar el 22 d'abril quan un home que passejava pel parc natural del Clot de la Mare de Déu de Borriana, va trobar el cadàver d'una dona. Immediatament, va avisar als agents de la Guàrdia Civil i aquests van veure que la dona havia patit una mort violenta.

Maten a Johana Andrea Aguilar

El cadàver va ser identificat: es tractava de Johana Andrea Aguilar, una dona de 41 anys i veïna de Borriana. Tenia una filla i treballava d'encarregada en una cooperativa agrícola des de feia dos anys. El més estrany de tot és que ningú havia denunciat la seva desaparició i la van matar poques hores abans que el seu cos fos localitzat, explica Levante EMV.

L'havien estrangulat per matar-la

La morta va ser trobada amb unes malles que li envoltaven el cos  i, quan li van fer l'autòpsia, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: havia estat assassinada per estrangulament.

La dona assassinada treballava d'encarregada en una cooperativa agrícola des de feia més de dos anys i ningú havia denunciat la seva desaparició: la seva mort es va produir poques hores abans de localitzar el seu cadàver.

Cotxe Guàrdia Civil recurs / ACN

Detenen el marit de la Johana Andrea per, presumptament, haver-la assassinat mesos enrere a Borriana (Castelló) / ACN

Quarta dona estrangulada al País Valencià

La seva mort va causar gran commoció al País Valencià, ja que era la quarta dona que mataven estrangulant-la en els darrers mesos i tothom pensava que era un assassí de dones en sèrie qui es trobava darrere d'aquests crims.

El seu marit a presó com a presumpte autor dels fets

La Guàrdia Civil, després de mesos d'investigació, ha aconseguit reunir les proves suficients per detenir el marit de l'Andrea com a presumpte autor dels fets, l'han detingut i, aquest divendres, ha passat a disposició judicial: han decretat el seu ingrés a presó de manera provisional, comunicada i sense fiança per ser el presumpte autor d'un assassinat masclista.

Andrea Johana tenia una filla i no hi havia denúncies prèvies cap al seu assassí, que s'ha acollit al seu dret a no declarar. El cas es troba sota secret de sumari i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.