Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han detingut tres joves d'entre 26 i 36 anys coneguts popularment com "el clan dels viatgers": acumulen més de 192 antecedents i han protagonitzat més de 30 atracaments. Després de passar a disposició judicial, dos d'ells han quedat en llibertat amb càrrecs i només un ha ingressat a la presó.

El 25 de maig aquests lladres van cometre dos robatoris a dues botigues de telefonia mòbil a Tarragona en temps rècord: només en 15 minuts. No obstant això, un d'aquests intents va ser fallit i va quedar en grau de temptativa. Els agents van poder saber que dies abans, van robar un vehicle d'alta gamma de Madrid i s’hi van desplaçar de matinada fins a les ubicacions de les botigues que havien triat com a objectiu.

Captats fugint a 223 km/h a l'altura de Tortosa

Un cop allà van forçar les portes o d’accés i, tot i que només van poder accedir a una, es van endur un botí de prop de 15.000 euros en material electrònic i 80 mòbils. Després va fugir per l'AP-7 en sentit València i, quan estaven a l'altura de Tortosa, un radar mòbil d’una patrulla de trànsit dels Mossos d’Esquadra els va captar a 223 km/h mentre circulaven amb el vehicle robat.

Al cap de pocs dies, van saber que havien robat un altre cotxe a Parla (Madrid) i que havien utilitzat aquest vehicle per desplaçar-se fins a Màlaga per seguir robant. Des d'allà, van anar fins a Linares (Jaén) i van robar en una benzinera del municipi. Al cap de tres dies, van fer dos robatoris més a El Egido (Almeria).

Lladres 192 antecedents Tarragona / ACN

Van saltar-se un control policial a l’A-7 en direcció Almeria i, durant la fugida, van ser enxampats a 200km/h mentre circulaven per una via de limitació de la velocitat a 120km/h.

Cinc dies després, el 16 de juny, van atracar una altra botiga de Màlaga, on van estar uns dies allotjats en un apartament turístic per seguir robant per la zona. La Guàrdia Civil els va localitzar i detenir com a presumptes autors dels robatoris d'Andalusia i van poder comprovar que hi havia molts indicis de què eren els mateixos que els de Tarragona.

Acumulen 192 antecedents

Van ser detinguts per robatoris amb força, violència i intimidació, un altre d'atemptat contra els agents de l'autoritat i un altre de conducció temerària per envestir un control policial. En total, acumulen 192 antecedents, 157 dels quals per delictes contra el patrimoni. Actuaven principalment a la Comunitat de Madrid i a Màlaga, però també a les demarcacions de Burgos, Ávila i Salamanca a Castella i Lleó, Jaén i Granada a Andalusia i País Basc, Navarra, Melilla, Múrcia i Saragossa.

Passen a disposició judicial i dos d'ells queden en llibertat

Després de passar a disposició judicial, dos d'ells van quedar en llibertat i l'altre va ingressar a presó per una requisitòria vigent d’una causa pendent. La investigació continua oberta, ja que tenen moltes sospites que han comès més robatoris.