La Guàrdia Civil ha detingut un jove de 18 anys i un altre de menor d'edat com a presumptes implicats en la crema de 45 contenidors a Utrera (Sevilla), així com de diversos vehicles que es trobaven estacionats en la via pública.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, durant els últims mesos s'han produït cremes de contenidors d'escombraries a la localitat, els quals han afectat diversos vehicles i habitatges propers, quantificant l'Ajuntament la despesa de la reposició de contenidors en uns 47.000 euros.

Per tal motiu, la Guàrdia Civil que manté una coordinació permanent amb la Policia Local de la localitat, va començar una sèrie de dispositius amb intensificació durant els caps de setmana, ja que els fets resulten ser coincidents, tenint la característica que es produeixen en un breu lapsus de temps i en punts distanciats uns dels altres.

A la matinada del passat dia 6 de febrer, es va tenir coneixement de l'incendi de diversos contenidors en una zona aïllada de la localitat i veïns d'un conegut i cèntric carrer de la localitat van alertar d'un nou incendi, amb perill cap als vehicles i els habitatges a causa de la virulència que les flames estaven assolint.

Els detinguts es movien en ciclomotor

En el tancament realitzat pels agents al dispositiu, van localitzar dos individus que circulaven en un ciclomotor, als quals se'ls va localitzar a l'interior del vehicle una garrafa de gasolina, així com entre les seves robes un encenedor.

Després de la investigació duta a terme, s'ha pogut verificar la participació d'aquests mateixos individus a la crema dels contenidors ressenyats. S.F. de 18 anys d'edat, i J.D.F.R (menor d'edat) com a presumptes autors dels incendis i d'una de les càmeres de seguretat en les quals apareixen cometent els fets.

Incendi mortal a Les Borges Blanques

Un home de 61 anys ha mort aquesta matinada en incendiar-se la seva casa en el municipi lleidatà de Les Borges Blanques, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc es va iniciar poc després de la mitjanit en la primera planta de la casa, un immoble de tres pisos situat en el número 35 del carrer Hospitalet, i ha calcinat totalment el passadís de l'habitatge, on hi havia una estufa de gasoil, i una habitació contigua.

La resta d'estances han resultat afectades pel fum després en l'incendi i en una d'elles els Bombers han trobat la víctima, un home de 61 anys que va ser evacuat en estat greu a l'exterior de la casa. Els serveis sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) desplaçats al lloc han atès l'home quan ha estat evacuat, però no han pogut salvar-li la vida.

L'incendi ha mobilitzat efectius de la Policia Local i set dotacions dels Bombers de la Generalitat, que l'han donat per extingit en 40 minuts, després de la qual cosa han iniciat les maniobres per ventilar la casa i revisar la seva estructura.