Un home mor en un incendi a les Borges Blanques (Garrigues): tot i que han intentat rescatar la víctima, ha perdut la vida per culpa d'aquest foc i s'ha obert una investigació per esbrinar què ha passat.

Els fets han passat aquest dissabte a la nit i els Bombers de la Generalitat han estat alertats a les 00:09. A la trucada els avisaven que hi havia un incendi en un habitatge del carrer de l'Hospital número 35 de les Borges Blanques.

Ha cremat el passadís, on hi havia una estufa de gasoil

Quan han arribat al lloc dels fets, han pogut comprovar la gravetat de la situació: l'incendi estava completament desenvolupat a la primera planta de la casa. Ha cremat el passadís, on hi havia una estufa de gasoil i una habitació contigua al 100%, segons expliquen els Bombers de la Generalitat en un comunicat. 

Bombers de la Generalitat / Carles Palacio

Un home de 61 anys mor en un incendi a casa seva a les Borges Blanques (Garrigues): investigació oberta per saber què ha passat / Carles Palacio

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat per apagar l'incendi

En l’extinció han fet feina set dotacions dels Bombers de la Generalitat, els quals han donat per apagat l’incendi a les 00:40 hores de la matinada, moment en què han iniciat les maniobres de ventilació i revisió de la casa de planta baixa més dues plantes. 

La víctima mortal és un home de 61 anys que ha mort per les flames

La resta d'estances han quedat greument afectades pel fum i les temperatures. En una d'elles, els efectius dels Bombers han localitzat un home de 61 anys i l'han aconseguit treure de l'edifici per protegir-lo del foc. Immediatament, els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han intentat salvar-lo, però, malauradament, no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Els Bombers de la Generalitat expliquen el succés

"Aquesta matinada, els Bombers de la Generalitat han treballat en un incendi d’habitatge al número 35 del carrer Hospital de les Borges Blanques (les Garrigues) amb una víctima mortal", expliquen els Bombers a través de les xarxes socials.

Incendi mortal a Calonge: una dona mor atrapada per les flames a casa seva

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar quines han estat les causes de l'incendi. Aquestes no han estat les úniques diligències policials per fets similars en els darrers dies: els policies també investiguen un foc a Calonge (Baix Empordà) on ha mort una dona que ha quedat atrapada a casa seva. 

"Aquesta tarda, hem treballat en un incendi d'habitatge a Calonge amb una víctima mortal", expliquen els Bombers de la Generalitat en una publicació de Twitter, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.