Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns a Linyola, al Pla d'Urgell, un home acusat d'agredir sexualment la seva filla de 13 anys mentre estava dormint. Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte a diumenge, aprofitant que la nena havia anat a passar el cap de setmana a casa del seu pare, ja que els seus progenitors estan separats. Mentre la menor estava dormint, l'home va entrar a l'habitació sigil·losament i, presumptament, li va introduir el seu penis a la boca. La menor es va adonar del que estava passant i es va despertar espantada

L'endemà diumenge la menor ho va explicar a la mare quan va tornar a casa i es van desplaçar totes dues fins a la comissaria dels Mossos de Mollerussa per denunciar el pare, tal com ha avançat el diari Segre. Els agents de la policia catalana van prendre declaració a la menor per saber tots els detalls dels fets i van activar el protocol per aquest tipus de situacions. La nena va ser traslladada fins a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida perquè li fessin una revisió mèdica exhaustiva. Al centre hospitalari, la menor va tornar a relatar l'agressió sexual que havia patit i encara va donar més detalls.

Llibertat provisional per al pare

Dilluns, agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos van detenir el pare de la nena com a presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a menors d'edat. També es va fer una inspecció ocular del seu domicili, on van tenir lloc els fets, per tal de recollir proves i trobar indicis. L'home va passar a disposició del jutjat de Balaguer, que el va deixar en llibertat provisional a l'espera de judici. A hores d'ara, es desconeix si aquesta era la primera vegada que l'home agredia sexualment la seva filla o si ho havia fet en altres ocasions anteriors aprofitant que la menor anava a casa seva.