La Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut aquest diumenge a dos homes, de 30 i 34 anys, acusats d’haver provocat un incendi al carrer Sant Andreu situat al barri antic de la capital del Segrià. Segons ha informat l’ACN, els detinguts haurien amenaçat de mort un dels inquilins de l’edifici, i tots dos presenten diversos antecedents.

Sis ferits i dotze persones desallotjades

Els serveis d’emergència van ser alertats a dos quarts de cinc de la tarda del dissabte i fins al lloc de l’incendi es van desplaçar vuit dotacions dels Bombers, set ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana de la ciutat i dels Mossos d’Esquadra. Segons tots els indicis el foc s’havia iniciat a la planta baixa de l’edifici, fet que va impossibilitar que els veïns sortissin al carrer, i van esperar l’arribada dels Bombers als balcons, intentant escapar de les flames.

Els Bombers van rescatar els inquilins amb l’ajuda de l’autoescala, i van desallotjar a 12 persones. Per la seva part, els sanitaris van haver d’atendre sis ferits per inhalació de fum i cremades, cap d’ells en estat greu, a més d’una dona que va saltar pel celobert i va patir cops i talls de poca gravetat. Totes les víctimes van ser traslladades a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L’edifici, inhabitable

El foc va causar danys considerables a l’estructura de l’edifici, que va quedar precintat en estimar-se inhabitable. Pel que fa als veïns, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat que tots han estat reallotjats a l’alberg de Jericó i, aquells que tenien aquesta possibilitat, han estat acollits per familiars.

La policia va obrir una investigació per determinar les causes exactes de l’incendi, que en un primer moment semblava haver estat provocat per un curtcircuit, segons ha avançat el diari Segre. No obstant això, els agents van poder identificar als dos detinguts com a presumptes causants del foc, i han estat arrestats acusats dels delictes d’incendi, amenaces i lesions. Per altra banda, també estan acusats d’un robatori amb força a l’interior del mateix edifici, ja que un testimoni ha assegurat haver-los vist escalant per la façana posterior.