Una dona ha ingressat a presó per enverinar el seu marit de forma reiterada a la localitat de La Bañeza, a Lleó, i estar a punt de matar-lo. L’home va ingressar a l’Hospital de Lleó en estat crític i debatent-se entre la vida i la mort. Les anàlisis de sang que li van practicar a l’home van donar la presència d’una substància tòxica en el seu organisme que era compatible amb els símptomes que tenia i que apuntaven a un possible enverinament. Gràcies al tractament farmacològic que li van proporcionar els metges, l’home va millorar i va acabar salvant la vida. Actualment, es recupera de forma favorable.

Des del centre hospitalari van avisar a la Guàrdia Civil, que va obrir una investigació sobre els fets. Els investigadors van determinar que l’home havia estat víctima d’un lent procés d’enverinament per part de la seva dona, que li hauria administrat substàncies tòxiques amb la intenció de matar-lo. Es va interrogar a la víctima i a la seva dona, a qui es va acabar detenint acusada d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa. El jutge en va decretar el seu ingrés a presó preventiva comunicada i sense fiança el passat 14 de gener. La investigació segueix oberta i no es descarta que hi pugui haver terceres persones implicades.

L'home va ser enverinat amb burundanga

Segons ha detallat Diario de León, la dona hauria subministrat burundanga al seu marit en fins a dues ocasions diferents, de forma calculada i premeditada. La segona vegada, la dosi hauria estat tan alta que hauria portat el seu marit a patir un col·lapse que gairebé li provoca la mort. A més, els investigadors van descobrir que la suposada agressora hauria estat buscant a través d’internet com aconseguir explosius per tal de fer esclatar el cotxe del seu marit. El matrimoni tindria al voltant d'uns 40 anys.