El capellà del centre penitenciari d'Albacete, conegut com La Torrecica, ha estat detingut per tràfic de drogues. Segons ha avançat La Tribuna de Albacete, l'home és un addicte i consumeix habitualment substàncies estupefaents. Així ho ha declarat davant del jutge, al qui li ha exposat la seva problemàtica després de ser arrestat. No obstant això, el sacerdot catòlic portava més d'un any a presó abans de conèixer-se la noticia sobre la seva drogoaddicció i la venda de psicotròpics.

Presó provisional i llibertat

El religiós exercia les seves funcions ministerials de l'Església a l'Hospital General d'Albacete. Des d'allà, on va ser arrestat, va ser traslladat al centre penitenciari de La Torrecica. Des d'aleshores porta més d'un any en presó provisional acusat d'un delicte contra la salut pública, en la modalitat de tràfic de drogues. Un centre sanitari és, pel fet d'existir, un lloc habitual on els medicaments i psicotròpics legals flueixen amb facilitat. No obstant això, encara no s'ha esclarit si la venda d'estupefaents que duia a terme el capellà es tractava de medicaments que només es poden aconseguir amb recepta mèdica o eren drogues més dures i penades com a il·legals, que podrien ser toves o dures.

El jutge li ha pres declaració, al qui li ha explicat la seva drogoaddicció i l'ha reconeguda. Per això, el magistrat l'ha deixat en llibertat amb càrrecs, després de passar més d'un any a presó provisionalment. Ara, més enllà dels delictes que se li imputen per tràfic de drogues, haurà de passar per un centre de desintoxicació per a la seva recuperació. Això implica que deixarà d'excomunicar reclusos al centre penitenciari de La Torrecica, com ja va fer quan va ser detingut al Hospital General d'Albacete, com a mínim fins que acabi el seu procés de rehabilitació.