Des del 2020 que diverses entitats de l’estat espanyol han estat rebent unes inquietants trucades: des de l’altre extrem de la línia, un home advertia de la seva intenció de fer esclatar una bomba, provocant que s’activessin els serveis d’emergència i de protecció civil de cada localitat. En cap cas va complir amb les seves amenaces, però sempre aconseguia sembrar el pànic entre la població.

Després d’una investigació que  ha durat gairebé tres anys, la Policia Nacional ha detingut finalment un veí de Banyoles (Pla de l’Estany) com a presumpte autor de les trucades. Es tracta d’un home d’edat avançada qui, per evitar ser atrapat, trucava des de diferents ciutats de tot el país i fins i tot des de l’estranger. El detingut feia servir diferents telèfons, i les amenaces anaven dirigides tant a entitats públiques i privades com a particulars.

Va fer desallotjar els jutjats de Santiago de Compostel·la

Una de les catorze trucades que va fer durant aquests anys anava dirigit als jutjats de Santiago de Compostel·la el passat octubre. En aquell moment estava tenint lloc el judici per l’accident ferroviari de l’Alvia del 2013, que va haver de ser posposat. L’amenaça de bomba va obligar a desallotjar tant els jutjats com les sales de la Ciutat de la Cultura on s’estaven celebrant les vistes. Després de revisar curosament les instal·lacions, la policia va declarar que no s’havia trobat cap artefacte explosiu, i el judici es va reprendre.

Altres amenaces que se li atribueixen són les fetes al president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, i a la ja exvicepresidenta Mónica Oltra. L'acusat va passar a disposició judicial acusat d'un delicte de desordre públic i es troba en llibertat provisional sense fiança. Segons avança l'ABC, el jutge que porta el cas ha ordenat una anàlisi psicològica de l'home per determinar si era plenament conscient del que feia en el moment de les trucades.