Detenen un aspirant a guàrdia urbà de Barcelona per abusar sexualment de quatre companyes. Es tracta d'un home de 40 anys, casat i amb fills, que ha estat expulsat de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Les víctimes el van denunciar i sis companys van poder presenciar els presumptes abusos a les aspirants.

Els fets van passar el 22 d'abril a Sabadell (Vallès Occidental) a la festa del pas d'equador, que es fa per celebrar que els aspirants ja han passat la meitat del curs. Segons avança Crónica Global, els presumptes abusos han passat durant aquest sopar i, al llarg de la setmana, les víctimes van denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació per esbrinar què havia passat.

"Quan sortim de festa ja em coneixereu de veritat"

Els agents van poder saber que el presumpte abusador sexual és un home de 40 anys, casat, amb fills i que els seus companys el defineixen com una persona discreta i que no parlava gaire a classe. Així i tot, va advertir als altres aspirants que "quan sortissin de festa ja el coneixerien de veritat", explica Anna Punsí.

Els Mossos d'Esquadra el detenen a Mollet del Vallès

Després de la declaració de les víctimes, els agents es van desplaçar fins a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i van detenir el presumpte abusador sexual a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. També van demanar a sis aspirants que, presumptament, havien presenciat els abusos, que declaressin a comissaria.

L'aspirant a guàrdia urbà de Barcelona, expulsat de l'ISPC i en llibertat amb càrrecs

L'aspirant va dir que la nit dels fets havia begut molt alcohol i, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs. Així i tot, ha estat expulsat de l'institut i està sent investigat com a presumpte autor de quatre delictes sexuals.

Detención Mossos d'Esquadra / Archivo
Els Mossos d'Esquadra detenen un aspirant a guàrdia urbà de Barcelona per abusar sexualment de quatre companyes. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs i ha estat expulsat de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) / Arxiu

El Departament d'Interior ofereix ajuda i assessorament a les quatre víctimes

Des del Departament d'Interior han ofert ajuda psicològica a les víctimes, així com assessorament legal pel procés judicial. També es preveu que, en els dies vinents, s'imparteixi un curs de conscienciació de delictes sexuals a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Un policia nacional 'stripper' detingut a Eivissa per abusar d'una noia al calabós: continua de servei

Fa unes setmanes, a Eivissa, van detenir un agent de la Policia Nacional que, presumptament, havia abusat sexualment d'una noia detinguda a comissaria. Es tracta d'un policia que va ser suspès de feina i salari durant uns mesos per oferir-se com a stripper en pàgines webs eròtiques. Després de passar a disposició judicial, el van deixar en llibertat amb càrrecs i, actualment, continua treballant a la comissaria d'Eivissa.