Els Mossos han detingut el presumpte autor del tiroteig durant una baralla al gener a l'Hospitalet de Llobregat. Segons informa la policia catalana, l'home va ser detingut el passat 31 de maig i encara té una causa pendent per un homicidi al seu país d'origen, per la qual tenia vigent una ordre d’extradició.

Després de cinc mesos d’investigació, el grup d’homicidis de l’AIC de la Regió Policial Metropolitana Sud va poder ubicar l’investigat, de 29 anys, a la mateixa localitat en què van passar els fets. L'home havia canviat diverses vegades de domicili, utilitzava identitats falses, havia deixat de costat els seus hàbits i les seves relacions personals, prenia moltes precaucions i mesures per evitar la vigilància i eludir l’acció policial. ​En l’escorcoll de l'habitatge, el detingut va presentar una documentació italiana que no es corresponia amb les seves dades reals. Un cop comprovada la seva identitat, l’investigat tenia en vigor una ordre d’extradició emesa pel Jutjat Central d’Instrucció 1 de l’Audiència Nacional, per ser el presumpte autor d’un homicidi dolós al seu país d’origen.

Una discussió que va acabar malament

Els fets van passar a principis de gener en un famós local de menjar ràpid de la ciutat de l'Hospitalet, concretament a la carretera de Collblanc. Tot va començar amb una petita discussió entre dos grups de persones que feien cua a les caixes del local. A poc a poc, la discussió va anar augmentant de to i va derivar en una baralla a l'exterior, on membres dels dos grups van exhibir objectes contundents.

Segons els Mossos, un dels participants va marxar del lloc i va tornar poca estona després amb un revòlver a la mà i va disparar fins a tres vegades contra els membres del grup contrari. Una d’aquestes persones va rebre dos impactes de bala i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar a un centre hospitalari, on va ser atès.

El detingut va passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció 2 de l’Hospitalet de Llobregat, que va decretar el seu ingrés a presó provisional pels delictes d’homicidi dolós en grau de temptativa, lesions, tinença il·lícita d’armes i falsificació documental. A banda, queda per resoldre l’ordre d’extradició que tenia vigent emesa per l’Audiència Nacional.