La Policia Nacional ha detingut un noi de 18 anys com a presumpte autor dels delictes de corrupció de menors, tinença i distribució de pornografia infantil i explotació sexual de menors d’edat. Aquests delictes han estat comesos en un entorn de realitat virtual, conegut com a “metavers”. Aquesta seria la primera detenció en aquest àmbit, realitzada en el marc de l’operació “Suzaku”.

La investigació va començar durant el mes de maig del passat any, quan uns pares van denunciar davant la Policia Nacional que la seva filla havia estat enganyada per a compartir imatges de caràcter sexual a través d'una aplicació de realitat virtual. Segons ha informat Europa Press, l'aplicació en qüestió és accessible per als usuaris dels dispositius d'AndroidIOS; fa relativament poc temps que està en funcionament, tot i que ja ha adquirit certa notorietat entre els joves a través de TikTok i YouTube.

Enganyava a les víctimes fent-se passar per una noia 

L’arrestat va crear una falsa identitat segons la qual es presentava a les víctimes com una noia bisexual de 19 anys, guanyant-se la confiança de les menors fins que aquestes accedien a enviar-li fotografies i vídeos de contingut sexual explícit. A canvi, ell els enviava altres imatges del mateix  contingut, obtingudes al seu torn de víctimes anteriors.

Després d’una exhaustiva investigació, els agents de la policia encarregats del cas van poder ubicar el presumpte autor dels fets en Espanya. Concretament, el jove residia a Madrid i no tenia antecedents per cap altre delicte. Després de recaptar les proves de la seva implicació, van procedir amb el registre del seu domicili familiar, on van trobar centenars d’arxius de contingut sexual de diversos xats.

Una vintena de víctimes

Durant la inspecció de les seves pertinences, els agents van trobar un disc dur d'1 terabyte de capacitat on emmagatzemava les imatges que havia obtingut no només de la denunciant, sinó també d'almenys una vintena més de noies menors d'edat a les quals havia enganyat de la mateixa manera. L'existència de més víctimes va quedar confirmada després de l'anàlisi del compte que feia servir a l'aplicació de realitat virtual, en el qual van trobar diversos xats a través dels quals el detingut demanava i remetia les imatges explícites.

Després de la seva detenció va ser posat a disposició judicial, però, atès el fet que tenia 17 anys al moment de cometre el delicte, la Fiscalia de Menors de Madrid ha dictaminat que quedés en llibertat un cop finalitzats els tràmits policials.