Diego Armando Maradona va ser tota una icona de l'esport contemporani, l'argentí és reconegut per molts experts com el millor jugador de futbol de tots els temps. Malgrat això, sempre va ser una persona molt polèmica en l'àmbit personal, va protagonitzar molts escàndols, va fer moltes declaracions molt extremistes i tenia relació amb diversos dirigents polítics molt criticats com Hugo Chávez o Fidel Castro.

El partit més icònic de tota la carrera de Diego Maradona va passar en els quarts de final del Mundial de Mèxic, el 1986. En l'enfrontament contra la selecció d'Anglaterra. Cal destacar que quatre anys abans havia estat la Guerra de les Malvines, en què havien estat implicats ambdós països.

Tots els aficionats recorden o han vist imatges d'aquest partit. Aquest enfrontament determinaria qui seria el rival de Bèlgica en les semifinals i, després d'una primera part sense gols, Maradona va anotar amb la mà en el minut 55, però l'àrbitre tunisià Ali Bin Nasser no ho va veure i el gol va pujar al marcador. Aquesta acció seria coneguda com 'La Mano de Dios'.

Cinc minuts després, l'argentí va demostrar que no necessitava les mans per anotar i va escriure el seu nom amb lletres d'or anotant l'anomenat 'Gol del Segle' en el qual Maradona va regatejar cinc contraris en un esprint des del centre del camp que va finalitzar amb el 2-0 per als sud-americans que acabarien guanyant aquest Mundial a l'Estadi Asteca.

La subhasta de la samarreta de Maradona

La samarreta que portava Diego Armando Maradona el dia d'aquest partit contra Anglaterra serà subhastada i s'espera que el seu preu assoleixi els 4,8 milions d'euros. Aquesta peça de col·lecció és un objecte únic que s'ha revalorat després de la mort de l'argentí el 2020.

Maradona 2 Tw

La samarreta de Maradona / Twitter

El propietari de la samarreta és Steve Hodge, que va decidir canviar la seva amb Maradona quan va acabar el partit corresponent als quarts de final de la Copa del Món disputada a Mèxic. Serà subhastada per l'empresa Sotheby's a partir del 20 d'abril i els interessats tindran l'oportunitat fins al 4 de maig de licitar per ella.

Aquesta peça única podria superar els 5,15 milions d'euros que es van pagar el 2019 per una samarreta que va portar el mític jugador de beisbol Babe Ruth durant les temporades 1928, 1929 i 1930.

Steve Hodge ha parlat sobre la samarreta

L'actual propietari d'aquesta peça de col·leccionista ha accedit que aquesta samarreta estigués exposada al Museu del Futbol de la ciutat de Manchester. Malgrat això, ara vol subhastar-la, ja que creu que és el moment adequat.

Hodge ha parlat amb els companys del Mirror sobre aquesta decisió i ha explicat com la va aconseguir i el que significa per als fans del futbol: "Diego i jo intercanviem samarretes al túnel després del famós partit. La samarreta de la Mà de Déu té un profund significat cultural per al món del futbol, la gent de l'Argentina i la gent d'Anglaterra i estic segur que el nou propietari estarà molt orgullós de posseir la samarreta de futbol més icònica del món", ha comentat.

Ha comentat que des de la mort de Maradona s'han multiplicat els interessats que volien comprar la samarreta: "He tingut gent trucant a la meva porta sense parar i el meu telèfon sona constantment, m'han contactat moltes persones de cadenes de ràdio o televisió, fins i tot de fora del Regne Unit," va dir Hodge.