La Policia Nacional ha desmantellat una granja de criptomonedes ubicada en una nau al polígon industrial de Gandesa. Es tracta de la primera granja minera d'aquestes característiques que es desmantella a la demarcació de Tarragona. La investigació es va iniciar el passat mes de febrer, quan des de la companyia elèctrica van detectar anomalies en les factures de la llum i van sospitar que es podria tractar d'una plantació de marihuana, motiu pel qual ho van posar en coneixement de les autoritats policials. Els agents, després de fer diverses indagacions, van descobrir que en realitat l'activitat que es duia a terme en aquestes instal·lacions era de mineria de criptomonedes.

Les màquines treballaven les 24 hores seguides i generaven molt soroll i calor

Així doncs, es va muntar un operatiu policial per accedir a la nau, on es van trobar grans "estanteries metàl·liques amb dispositius elèctrics, generant molt soroll i calor". En total, es van decomissar 43 equips, valorats en 50.000 euros, i diversos aparells electrònics. La granja comptava amb potents sistemes de refrigeració i ventilació industrials, que expulsaven a l'exterior l'aire calent que desprenien les màquines i així evitava que se sobreescalfessin i poguessin provocar un incendi, ja que els equips informàtics estaven treballant de manera continuada les 24 hores del dia.

A més, els agents van comprovar que per a dur a terme l'activitat, els delinqüents havien punxat de forma fraudulenta el corrent elèctric públic, tal com va corroborar la companyia elèctrica que havia donat l'avís. Arran d'aquesta operació policial, s'està investigant al propietari de la nau on s'havia instal·lat aquesta granja il·legal de criptomonedes. De moment, només se l'acusa de ser presumpte autor d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, a l'espera de les anàlisis dels discos durs i CPU que gestionaven el funcionament del sistema.