Un home de 44 anys va ser detingut pels Mossos d'Esquadra, acusat d'un delicte contra la propietat industrial i d'un altre contra els drets dels treballadors. L'arrest es va dur a terme el passat dissabte, després que una patrulla de la policia catalana entrés en un local del barri Muralla de Reus (Baix Camp), on l'arrestat els va fer passar pensant-se que es tractava de nous clients.

 

Una patrulla d'agents de paisà va observar dissabte a la tarda un grup de persones davant un portal del citat barri. Això els va cridar l'atenció, i van decidir apropar-se per iniciar una conversació amb ells. En un moment determinat, una persona va obrir la porta i va convidar a passar a tothom, Mossos inclosos. Un cop dins, aquest home els va començar a oferir roba, complements i sabates esportives, tot falsificacions de diferents marques, a un preu molt inferior al dels originals. La patrulla havia accedit a una botiga il·legal.

Tres pisos plens de falsificacions  

Els Mossos van demanar suport a altres dotacions. Mentre arribaven, però, van aprofitar per donar un cop d'ull al local, que comptava amb uns baixos i dues plantes més, tot ple de prestatgeries on guardaven els productes falsificats. Més persones van anar arribant, totes per adquirir peces de roba o sabates, algunes al detall i altres a l'engròs. La patrulla també va observar que hi havia, almenys, dos menors d'edat que estaven treballant a la botiga sense cap mena de contracte.

En arribar els reforços, els Mossos van detenir l’home que els havia deixat passar i que van identificar com el responsable del local. La botiga va quedar precintada fins aquest dilluns, quan els agents de la Unitat d’Investigació van fer una entrada i registre, prèvia autorització judicial, amb el suport de la Guàrdia Urbana de la ciutat. L’home arrestat comptava ja amb diversos antecedents policials per delictes contra la propietat industrial i va quedar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.