Catalunya, paradís de la marihuana i porta d’entrada de l'haixix a Europa, des del Marroc. Les dades ho avalen; fa pocs dies un informe de l’Europol recollit per ElCaso.cat ho posava de manifest. Avui, s'està duent a terme una nova operació de la Guàrdia Civil, l’última fase d’una investigació que ja va donar fruits amb diversos detinguts a la zona de Martorell i del Garraf, aquest estiu. En aquella ocasió es va desmuntar l'organització dels "narcos dels narcos" i avui s'està treballant per acabar de decapitar l'organització, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil a aquest mitjà.

Martorell, l'epicentre

L’operatiu que s’està duent a terme aquest dimarts preveu la detenció de deu persones i s’estan fent un total de 20 escorcolls, sobretot, a la zona de Martorell, al Baix Llobregat. En concret, s'han fet entrades a domicilis de Sant Andreu de la Barca, Terrassa, Sant Vicenç dels Horts, Piera, Castellbisbal i Reus. Aquesta actuació es fa en col·laboració amb la Policia Local d'aquesta ciutat. D'acord amb aquest cos policial, en aquest municipi s'hi haurien fet almenys deu detinguts, la majoria, de nacionalitat marroquina. L'operatiu està coordinat pel jutjat d'instrucció número 2 de Sagunt.

L’operació, batejada "Infinito", es va iniciar contra una organització criminal d’arrels marroquines que se’ls acusa d'introduir 5,7 tones d'haixix a través de la costa del Garraf. Les detencions que es van fer en les primeres fases, com les d’avui, es fan amb un gran dispositiu de seguretat per la perillositat del grup: es van trobar cinc armes de guerra que portaven els narcotraficants per protegir-se dels altres grups criminals que els hi podien robar la droga en el que policialment està batejat com un “vuelco”.