La Mina, un dels barris més complicats de l'àrea metropolitana de Barcelona, a Sant Adrià de Besòs, està fora de control. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, aquesta nit, al voltant de les dotze, s'ha tornat a registrar un tiroteig. A diferència del de fa menys de 72 hores, en aquesta ocasió, sense persones ferides. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que ho investiguen, però han evitat donar més detalls. 

Segons ha pogut saber aquest mitjà, a la mitjanit s'han rebut diversos avisos de veïns que han informat que s'han sentit trets, si bé quan les patrulles han arribat al lloc, una d'aquestes, que ja estava a la zona, en un punt molt proper al tiroteig, no han trobat cap ferit. Sí que han localitzat baines a terra i s'ha detectat que els trets disparats pels pistolers, que han pogut escapar, han impactat contra un edifici. 

Enfrontaments entre clans d'ètnia gitana

La policia creu que aquests trets, que relacionen amb les tensions que darrerament hi ha a la Mina, entre dos clans d'ètnia gitana enfrontats, són d'avís entre ells, que disparen contra les cases per enviar missatges. La Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Adrià de Besòs ha obert una investigació per aclarir els fets, si bé, com és sabut, aquests tipus d'instruccions al barri de la Mina són complicades. Ningú sap res, ningú ha sentit res, ningú ha vist res. 

La situació, però, comença a ser molt complicada al barri de la Mina, a la frontera amb Barcelona, pel riu Besòs. Fa pocs dies un tiroteig semblant va acabar amb una dona ferida a la cama per un tret de bala, una bala perduda. Els mateixos agents demanen més contundència als caps de la comissaria de la zona per evitar una desgràcia. Els investigadors, segons ha pogut saber ElCaso.cat, saben perfectament qui són els implicats en aquestes venjances violentes, però estan lligats de mans i peus.

Preocupació dels Mossos

Els Mossos de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) demanen reforços d'ordre públic per poder saturar el barri i atacar directament el focus del problema, abans que sigui massa tard. Els darrers dies s'ha reforçat la presència d'agents de l'ARRO de la regió Metropolitana Nord a la zona. Els incidents amb armes de foc a la Mina, però, han reputat els darrers mesos i, concretament, les darreres setmanes. Ahir es va registrar també un tiroteig, amb un ferit greu, al districte de Nou Barris, a Barcelona; ara per ara, no sembla tenir relació.