La pandèmia provocada pel coronavirus va fer que en la majoria del món les persones fossin confinades a les seves cases durant molts mesos. A més, molts negocis com a bars, restaurants, discoteques o sales de concerts estaven tancats per la qual cosa era complicat imaginar un context de festa.
El consum d'alcohol en la majoria de països està relacionat amb aquest tipus d'activitats, baixar al bar a prendre unes cerveses amb uns amics, demanar un cubata en un local enfocat en l'oci nocturn o en una discoteca són accions més normals.
Moltes persones van decidir deixar de beure durant el confinament, l'ambient i la tristesa general que hi havia entorn de la situació sanitària global no convidava a celebrar res. Tot i això, d'altres van decidir beure alcohol mentre estaven tancats a la seva casa d'una forma més tranquil·la de la qual ho farien a l'exterior, sigui en un bar o en una discoteca.
L'estudi sobre els països que es van emborratxar més
L'última enquesta de Global Drug Survey, que s'especialitza a informar sobre el consum de drogues a tot el món, sent la substància, l'estat final i la situació tres dels paràmetres que analitza. En l'edició de 2020 l'alcohol va ser, una vegada més, la droga més consumida segons els enquestats.
La mostra total és de més de 32.000 persones de 22 països diferents pel que, encara que no és una xifra massa gran, ens podem fer una idea sobre les dades de molts d'aquests territoris. Aquesta primera enquesta preguntava als participants per dies en què s'havien emborratxat, deixant clar, que això es tracta de beure fins al punt en què les seves facultats físiques o mentals es van deteriorar.
El país que lidera el rànquing és Austràlia, els habitants del país d'Oceania es van emborratxar 26,7 vegades de mitjana durant l'any 2020. Completen el podi dos territoris europeus, Dinamarca i Finlàndia, empatades amb 26,7. Sent la mitjana global de 14,6.
Els països que menys es van emborratxar durant l'any van ser Romania amb 10,6 borratxeres anuals, Nova Zelanda amb 10,3 i Mèxic amb 8,9 que va ser el territori més sa del planeta en aquest aspecte.
Els països que més beuen diàriament
L'enquesta de Global Drug Survey també va preguntar als participants sobre el nombre de dies que solen beure a l'any, no és necessari que arribin a estar borratxos. En aquest apartat els resultats van canviar considerablement.
Els francesos van aconseguir el dubtós honor de ser el país que més dies a l'any consumeix alcohol amb una mitjana de 132 dies, la segona posició va ser per a Nova Zelanda (120) i va completar el podi Països Baixos amb 112.
Tot i això, les dades de la majoria dels països indiquen que gairebé tots s'emborratxen un 30% menys que en anys anteriors. Adam Winstock, director executiu de l'enquesta, va comentar aquest fet: "Crec que com més es va prolongar la pandèmia, la novetat de beure i emborratxar-se a l'hora del dinar va desaparèixer", va comentar.