'Els Goonies' va ser una pel·lícula infantil d'aventures summament reeixida en la dècada dels 80. Es va estrenar el 1985, va ser dirigida per Richard Donner, escrita per Chris Columbus i produïda per Steven Spilberg.

Actualment és una pel·lícula de culte del gènere d'aventures, tracta el viatge d'un grup d'amics a la recerca d'un tresor perdut que van deixar allà els pirates, durant la història han d'afrontar diferents problemes ocasionats per una família de delinqüents fins a aconseguir el seu objectiu final.

La pel·lícula va tenir un pressupost de 10 milions de dòlars i va aconseguir una enorme recaptació que va superar les expectatives en aconseguir gairebé 88 milions de dòlars en taquilla, sent un èxit rotund.

La nova vida dels actors de 'Els Goonies'

Molts dels protagonistes de la reeixida pel·lícula de 'Els Goonies' ja tenen 50 anys. Alguns d'ells han gaudit d'una carrera raonablement reeixida com a intèrprets i d'altres no han tingut la mateixa sort, alguns han hagut de superar problemes molt seriosos com l'addicció a les drogues o els abusos sexuals.

Siguin Austin, que va interpretar Mikey Walsh, el protagonista de la pel·lícula, va debutar en l'actuació amb el seu paper en 'Els Goonies', ho va fer quan tenia 13 anys. És fill de la prestigiosa actriu Patty Duke, guanyadora d'un Oscar. Austin ha aconseguit tenir una gran carrera com a actor, ha participat en produccions importants com 'Encino Man' o la saga de 'El Senyor dels Anells', interpretant Samsagaz Gamyi. També va tenir una notable participació en la sèrie de Netflix 'Stranger Things' al paper de Bob Newby, xicot de Winona Ryder.

Josh Brolin, el germà del protagonista en 'Els Goonies' també ha tingut una gran carrera en l'àmbit de l'actuació. Ha participat en produccions rellevants com 'No es país para a viejos', 'Deadpool 2' o la reeixida saga de 'Los Vengadores'. Quan tenia 19 anys va tenir problemes amb les drogues encara que afirma que mai no va arribar a ser una addicció. Molts dels seus amics consumien heroïna i ell imitava aquest terrible costum.

Josh Brolin EP Goonies

Josh Brolin / Europa Press

Kerri Green va interpretar Andy a la pel·lícula de 1985, després va decidir estudiar Art a Vassar College i va continuar la seva carrera darrere de les càmeres, com a directora i productora de cinema.

Problemes per als actors de 'Els Goonies'

Jeff Cohen va interpretar Gordi, un noi amb problemes de sobrepès que es passava el dia pensant a què menjar. Després de la popular pel·lícula va patir assetjament escolar i va decidir canviar la seva vida dràsticament apuntant-se a l'equip de futbol americà. Actualment treballa com a advocat.

Corey Feldman ha tingut una vida molt complicada. A la pel·lícula va interpretar el paper de Bocazas, va tenir una trajectòria curta pels seus problemes amb les drogues. A més, va comentar que havia estat víctima d'abusos sexuals quan treballava com a actor. Va tenir una bona amistat amb el cantant Michael Jackson i sempre el va defensar de les acusacions criminals per part de la premsa.

Jonathan Ke Quan va donar vida al personatge de Data, un noi amant de la tecnologia que ajudava els seus amics amb la seva intel·ligència. La seva carrera va canviar dràsticament, va deixar l'actuació i es va especialitzar en taekwondo. Ha treballat a diverses pel·lícules com a coreògraf d'escenes d'acció. Encara que ha reprès la seva carrera com a actor recentment, apareixent en 'Finding Ohana' de Netflix.