El 31 de març del 2023, la Sofia Draper, de nou anys, va morir ofegada en una piscina privada de Platja d'Aro, al Baix Empordà, davant la mirada impotent del seu avi. La investigació duta a terme pels Mossos d'Esquadra va revelar que havia estat la potència de succió d'un dels filtres de drenatge, el del fons de la piscina, la va absorbir i la va atrapar amb tanta força que a la nena li va resultar impossible alliberar-se. En aquell moment, ningú no va poder donar cap explicació als Jutjats sobre el que va passar, fins que la jutgessa de Sant Feliu de Guíxols que investiga el cas va citar com a imputats el propietari de l'empresa que va construir la piscina i el tècnic responsable del seu manteniment. Tots dos van declarar el passat 10 de març, en una vista en la qual es va esbrinar que dues de les tres escletxes de drenatge no estaven en funcionament. Però, per què? 

Una possible negligència va posar fi a la vida de la Sofia Draper

Malgrat que tots dos imputats han negat qualsevol negligència al respecte, el tècnic sí que va acabar confessant que no tenia coneixement de la normativa vigent sobre l'ús de les piscines domèstiques, aplicable des del 2017, i que determina que la velocitat de succió de la canonada de drenatge no pot superar els 0,5 metres per segon; a la piscina on va morir la Sofia, la potència era, aproximadament, d'1,5 metres per segon. En la seva defensa, el tècnic va manifestar que, a parer seu, aquesta normativa és més aviat una recomanació que una directriu clara, segons ha avançat El Periódico

Aquestes declaracions s'hi sumen al testimoni de la veïna que va ajudar l'avi de Sofia a treure-la de l'aigua i va trucar els serveis d'emergències alertant de la situació. Aquesta dona va afirmar que va sentir com el tècnic imputat deia que, perquè l'aigua s'escalfés de manera més ràpida, s'havien de tancar els dos sistemes de drenatges laterals, deixant en funcionament només el del fons de la piscina, segons ho recull l'esmentat diari. 

La Sofia pesava 30 quilos i els forenses li van trobar un hematoma molt marcat a la zona del pit, de forma circular i d'entre 25 i 30 centímetres de diàmetre, que coincideix amb les mesures de la reixeta de drenatge contra la qual va quedar pressionada quan la força de la succió la va atrapar. 

🔴 Sigues el primer a rebre les notícies d'última hora d'ElCaso.cat al teu WhatsApp. Clica aquí, és gratuït!