A l'hora de fumigar un negoci per fer fora a les paneroles, especialment si es tracta d'un restaurant, convé fer-ho de manera tan segura com sigui possible i en mans de professionals. Si no pot acabar sent un desastre, com ha passat en un establiment de menjar japonès situat als baixos d'un edifici de l'avinguda Diagonal de Barcelona, a tocar de Glòries. Diumenge al vespre, els veïns del bloc de pisos van alertar els serveis d'emergències per l'intens fum que pujava pels replans. Efectius dels Bombers de Barcelona van descobrir que no es tractava d'un incendi, sinó que al local de sota hi estaven fent una fumigació de manera irregular.

Tot i que els responsables del local havien fet servir un biocida (cipermetrina, 8 %) legal, en els casos dels restaurants només el pot aplicar personal qualificat i autoritzat. Tampoc havien seguit les pautes de dosificació i l'havien fet servir de manera incorrecta, aplicant-lo de manera desmesurada i provocant una autèntica bomba de fum que s'havia estès per l'edifici. A més, també es va poder comprovar que la marca del producte en qüestió no estava registrada a la Unió Europea i, per tant, no estava autoritzada.

Una vintena de veïns intoxicats

Els diversos veïns de l'edifici van rebre atenció mèdica per una intoxicació pel fum i, per recomanació de l'Institut Nacional de Toxicologia, van ser evacuats a l'hospital del Mar i a l'hospital de Sant Pau. Els símptomes, però, eren lleus i cap d'ells va haver de ser ingressat. Alguns ja han presentat denúncia als Mossos d'Esquadra, mentre estudien si en presenten una conjunta, segons apunta TV3. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona va precintar el local i el va clausurar de manera preventiva fins que, un cop apliqui les mesures que li demana l'Agència de Salut Pública de Barcelona, pugui reobrir.