Agents dels Mossos d'Esquadra han desarticulat aquest dijous una banda de lladres que havia comès cinc robatoris en apartaments de Salou, al Tarragonès. Els arrestats, dos homes de 36 i 40 anys i amb nombrosos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, picaven al timbre dels domicilis on volien entrar per assegurar-se que no hi hagués algú al seu interior. En cas que no els contestés ningú, consideraven que tenien via lliure per forçar la porta per accedir-hi i endur-se tot el que poguessin amb valor econòmic. Ho feien amb la coneguda tècnica del "bec de lloro", fent servir alguna eina per rebentar el bombí de la porta.

Forçaven els bombins de les portes per entrar als apartaments

La investigació es va iniciar a finals de gener, quan es va tenir coneixement del primer robatori. Durant la investigació duta a terme pels Mossos d'Esquadra, els lladres haurien actuat en quatre ocasions més en apartaments de la capital de la Costa Daurada i sempre seguint el mateix 'modus operandi'. Els robatoris se solien fer al voltant del capvespre, aprofitant que ja es feia fosc i era més difícil que els veïns o la policia els detectessin. A més, escollien zones residencials formades per apartaments de segona residència perquè així hi havia més possibilitat que els pisos estiguessin buits en el moment d'entrar-hi a robar.

Després d'accedir als habitatges forçant el bombí de la porta, els lladres arrasaven amb tots els objectes de valor econòmic que poguessin. S'enduien televisors i diferents aparells electrònics que després podien vendre fàcilment. Un cop identificats els sospitosos, aquest dijous al matí agents dels Mossos han fet l'entrada i escorcoll al domicili on vivien tots dos. En el registre, s'ha trobat diversos objectes que haurien estat presumptament sostrets en els robatoris, les eines que feien servir per forçar les portes i alguna peça de roba que portaven posada en el moment dels fets. Els dos detinguts estan acusats de cinc delictes de robatori amb violència i un de recaptació i està previst que passin a disposició judicial aquest dissabte.