Santiago Sánchez Cogedor va sortir caminant d'Alcalà d'Henares el passat 8 de gener direcció a Qatar. Aquest exmilitar i aficionat al Reial Madrid de 40 anys volia arribar a temps per veure el Mundial que començarà el pròxim mes de novembre, però la seva família ja fa dues setmanes que no té notícies seves. L'última comunicació que van tenir amb ell va ser el 2 d'octubre, quan Santiago els va explicar en un missatge de WhatsApp que estava a punt de passar la frontera per entrar a l'Iran i la situació al país estava "molt calenta".

A les seves xarxes socials, on anava publicant com li estava anant l'aventura, tampoc hi ha cap publicació des del passat 1 d'octubre. Santiago va explicar que es trobava a l'últim poble al nord de l'Iraq, a només cinc quilòmetres de la frontera. Des d'aleshores, cap notícia seva. La seva família està molt preocupada i ja s'ha posat en contacte amb el Ministeri d'Afers Exteriors i l'ambaixada espanyola a Teheran.

Sense notícies seves en dues setmanes

L'últim missatge dient que la situació "està molt calenta, però bé" fa creure als familiars que podria haver estat detingut per les forces armades iranianes. Les disputes i els conflictes polítics que actualment es viuen a l'Iran podrien ser la causa de la seva detenció. "Deu estar retingut fins que la cosa es tranquil·litzi. No volen que ningú tregui informació sobre el que s'està vivint allà", apunta un dels amics del desaparegut.

Santiago Sánchez és un apassionat de les aventures i una de les grans motivacions d'aquest viatge era les experiències que viuria coneixent nova gent de diferents cultures i col·laborant en la recollida de residus i en activitats solidàries. En el moment de desaparèixer estava a punt de complir el seu objectiu final. Iran era l'últim país que havia de creuar abans d'agafar un vaixell per creuar el Golf Pèrsic i arribar a Qatar, on tenia previst veure els partits de la selecció espanyola al Mundial.