Troben mort a Jesús Monje Gutiérrez, nebot de Camarón de la Isla, desaparegut en estranyes circumstàncies a San Fernando (Cadis). Després de cinc dies sense rastre d'ell, han localitzat el seu cadàver.

Mor Jesús Monje Gutiérrez, el nebot de Camarón de la Isla

Jesús Monje Gutiérrez, de 42 anys, va ser vist per última vegada el dilluns a San Fernando, un municipi molt a prop de Cadis. Aquest home és molt conegut a la zona, ja que és el nebot de José Monje Cruz, conegut popularment com Camarón de la Isla, un cantant que va revolucionar el món del flamenc amb mítiques cançons com Como el agua, que van suposar un abans i un després per aquest gènere musical.

"La Policia no ens està ajudant"

Segons explica Alba Monje, filla del desaparegut, tant ella com la resta de familiars i amics estaven desesperats per trobar-lo i no s'expliquen el motiu d'aquesta estranya desaparició. "La Policia no ens està ajudant", explicava la jove desesperada a El Cierre Digital abans que trobessin el seu cadàver.

Tot va començar el dimarts de matinada, quan es van despertar i van veure que el Jesús no estava amb ells i, per aquest mateix motiu, van anar a posar una denúncia a comissaria, però segons Monje, els policies no la van acceptar perquè "no havia passat el temps establert i era prou gran per a haver marxat pel seu propi peu".

Tot i que algunes persones asseguren que l'han vist saltant a l'aigua des del pont de Zuazo, l'Alba estava convençuda que estava viu i que mai desapareixeria com si res, encara que el dia anterior a la desaparició, va discutir amb la seva mare i va dir que se suïcidaria, uns fets que segons els familiars, no tenia intenció de posar en pràctica.

"Tenim dos vaixells i estem dia i nit buscant-lo al mar. Estem desesperats"

Així i tot, l'estaven buscant pel mar: "Estem sols, buscant amb amics mariners que estimaven molt al meu pare, però necessitem més ajuda. Tenim dos vaixells i estem dia i nit buscant-lo al mar. Estem desesperats", explicava l'Alba desesperada a El Cierre Digital abans de la tràgica notícia. 

Demanaven col·laboració ciutadana per localitzar-lo com més aviat millor

El Jesús Monje Gutiérrez mesura 1,75 metres, pesa 65 quilos, és de complexió prima, té els cabells llargs, rossos i arrissats i els seus ulls són de color blau. L'última vegada que va ser vist anava vestit amb una dessuadora de color blanca i blava. A més a més, també portava una samarreta de ratlles de color blau, negra i gris. Anava amb uns pantalons de color negre i amb unes sabates blaves.

Sense rastre de la Sandra, desapareguda misteriosament a Vilassar de Mar

Hi ha altres persones que segueixen desaparegudes com, per exemple, la Sandra Culli, a qui se li va perdre el rastre a Vilassar de Mar (Maresme) fa gairebé un any. Qualsevol persona que en tingui alguna pista o sàpiga on podria estar, que immediatament es posi en contacte amb Emergències 112 o amb SOS Desaparecidos. Tots tres telèfons tenen assistència les 24 hores del dia.