Sortir de casa per marxar a la feina, anar a agafar el cotxe i trobar-se que ha desaparegut. Això és el que li ha passat a una parella del barri de Magraners de Lleida, que ha hagut de viure una història rocambolesca i digna de pel·lícula. No és que els hi haguessin robat el cotxe, sinó que se l'havien emportat els Mossos d'Esquadra perquè pensaven per error que pertanyia a uns lladres.

Per entendre la situació cal remuntar-se a la nit del passat dissabte, quan el propietari del vehicle tornava cap a casa després d'acabar el seu torn a la feina. En travessar un polígon industrial de la capital del Segrià, va veure que la tanca d'una de les empreses estava a terra i semblava que algú hi havia entrat a robar. Per aquest motiu, va alertar la Guàrdia Urbana del possible robatori i li van dir que enviarien una patrulla i que podria marxar cap a casa.

Els Mossos es van endur el seu cotxe pensant que era el dels lladres

Va ser l'endemà diumenge quan la seva dona va anar a agafar el cotxe per anar a treballar i es va trobar que ja no hi era. La parella va anar a denunciar el robatori del vehicle a una comissaria de la Guàrdia Urbana, però allà els van dir que no l'havien robat i que seria millor que contactessin amb els Mossos d'Esquadra per saber què havia passat. La policia catalana els va explicar que el cotxe havia estat confiscat perquè sospitaven què era el dels lladres que havien entrat a robar a l'empresa del polígon industrial, sense saber que en realitat era el de la persona que havia alertat del robatori.

Segons ha avançat el diari Segre, la confusió es va produir fruit de la casualitat. Just en el moment en què l'home va veure que s'havia comès un robatori i estava trucant a la Guàrdia Urbana per avisar-los, un agent dels Mossos fora de servei passava per allà, va veure les evidències del robatori i va pensar que el cotxe aturat a la porta era dels lladres. Per aquest motiu, es va apuntar la matrícula i la va enviar als seus companys de comissaria perquè ho investiguessin.

El cotxe, però, estava a nom d'una empresa de Barcelona que ja no existia i, com que no podien contactar amb el propietari, van decidir localitzar-lo i decomissar-lo. Després d'acreditar que no eren els lladres, sinó que precisament ells havien avisat del robatori, els van retornar el vehicle. Des dels Mossos diuen que la confusió es va produir perquè es va alertar la Guàrdia Urbana i no al 112, mentre els afectats lamenten que no se'ls hagi demanat disculpes per l'error comès.