Lamentable espectacle el que es va viure aquest passat dimarts a les portes de l'escola Santa Maria de Gardeny de la ciutat de Lleida. A l'arribada dels alumnes a primera hora del matí, un dels pares va agredir al professor del seu fill perquè el dia anterior l'havia renyat i li havia donat un toc d'atenció per una cosa que havia fet malament. Això no va agradar gens al seu progenitor, que l'endemà va anar cap al docent i li va propinar un cop al cap amb les mans.

El director del centre educatiu va veure l'agressió i va intervenir ràpidament per evitar que el conflicte anés a més. Després de parlar amb el pare, aquest va recapacitar i va entendre que el que acabava de fer estava fora de lloc. Va demanar disculpes al professor per agredir-lo i, després de conversar entre tots dos com persones civilitzades, es van donar les mans i van deixar el tema per tancat en veure que tot havia sorgit d'un malentès. De fet, el docent no va voler presentar una denúncia per lesions contra el seu agressor davant els agents de la Guàrdia Urbana que es van activar fins al centre educatiu i que van felicitar el director per solucionar el conflicte abans de la seva arribada.

Un acte per denunciar la violència entre pares i professors

Arran de l'agressió, però, des de la direcció de l'escola van decidir organitzar per aquest dimecres un acte al pati del centre en què membres de l'equip docent van llegir un manifest per denunciar la violència i evitar que es puguin produir altres agressions de pares a professors. Tot i les seves reticències inicials, l'home que havia agredit el professor el dia anterior va sortir davant de tots i va demanar disculpes públicament al professor, que només fa uns tres mesos que està treballant en aquesta escola de Lleida, i també a la resta de pares.