Des del passat octubre els veïns de Saragossa estan inquiets per la presència d'una furgoneta blanca als seus barris, i han denunciat un home per presumptament intentar segrestar nens menors d'edat atraient-los amb cadells de gos fins al seu vehicle. El primer cas es va produir fa dos mesos al barri de Valdespartera i des de llavors el Grup de Menors i la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Policia d'Aragó ha estat seguint el cas.

Segons l'Heraldo de Aragón, l'últim intent de segrest ha tingut lloc el passat dijous 12 de gener al carrer José Luis Borau. Al voltant de les 15:40 hores un home es va apropar a una menor i li va oferir ensenyar-li uns gossets que tenia a la seva furgoneta. La nena va marxar corrents i va avisar els seus pares sobre el que havia passat, els qui van decidir denunciar.

Quatre intents de segrest des de l’octubre

El primer intent va succeir a finals del passat mes d'octubre, quan un home va emprar la mateixa tècnica amb un nen d'11 anys. El menor estava tornant a casa seva després d'un entrenament quan se li va apropar un home amb una furgoneta. Segons les declaracions de la mare, "un home amb caputxa li va dir que pugés a la furgoneta, que li ensenyaria uns cadells que tenia". La mare no va dubtar a posar el cas en coneixement de la Policia Nacional, i des d'aquell moment van començar les investigacions.

A aquesta primera denúncia l'han seguit quatre més. En tots els casos una patrulla de la policia es desplaçava al lloc dels fets, però mai van poder trobar la furgoneta. Segons l'Heraldo de Aragón, la Policia ha comprovat les imatges de les càmeres de seguretat dels voltants, però no han pogut identificar ni el vehicle ni la persona. Fonts de la Prefectura Superior de la Policia d'Aragó han confirmat les denúncies i han assegurat que estan pendents del cas.