L'actriu María León podria passar dos anys i un dia entre reixes per l'altercat que va protagonitzar a Sevilla l'octubre del 2022 i que va acabar amb la intèrpret agredint, presumptament, un agent de la Policia Local de la capital andalusa. A més d'aquesta pena pels delictes d'atemptat contra agent de l'autoritat, desobediència i lesions, també li exigeixen una multa de 5.400 euros. 

Per la seva part, el policia que va rebre, suposadament, un cop de puny i puntades de peu per part de l'actriu, demana una indemnització de 150 euros per les lesions, a més de 1.000 euros més pels danys morals que va patir. Les dues persones que anaven amb María León aquella nit i que també es van veure involucrats en la trifulga, també s'enfronten a dos anys i un dia i a un any de presó respectivament. 

L'actriu nega les acusacions, però han desestimat el seu recurs 

María León ha negat en tot moment haver pegat ningú la nit de l'1 d'octubre del 2022 i va arribar a denunciar els agents que la van arrestar al·legant "abús policial" i acusant-los de detenció il·legal, lesions i un delicte contra la integritat moral. El jutjat va arxivar aquesta denúncia, i també va desestimar, el passat mes de febrer, un recurs presentat a l'Audiència Provincial de Sevilla en considerar els jutges que l'actuació policial es va dur a terme de conformitat amb la Llei.

Els magistrats van desestimar els arguments de l'actriu, que assegurava que va ser detinguda pels policies per no identificar-se quan, en realitat, la van arrestar per escapar del cotxe patrulla i agredir un dels agents. Tot va començar quan la Policia Local va aturar una persona que anava en bicicleta clarament èbria i un grup es va posar a increpar-los mentre feien fotos amb els telèfons. Entre aquest grup hi era també María León, qui no va poder identificar-se in situ per no portar a sobre el DNI. Els agents li van demanar que els acompanyés a comissaria, i va ser llavors que l'actriu va colpejar un d'ells, segons la denúncia policial.