El xofer d'un Uber a Southfield, Michigan (Estats Units) ha sigut còmplice involuntari d'un robatori quan un home va sol·licitar els seus serveis per anar a un banc. Un itinerari del més normal si no fos pel fet que Jason Christmas, de 42 anys, tenia al cap atracar la sucursal.

L'acusat va demanar un Uber dimecres passat perquè el preocupava tenir el carnet de conduir suspès. Això no va descoratjar-ho prou per a no dur a terme el seu pla d'atracar una oficina de l'Huntigton Bank. D'aquesta manera, va arribar al banc sense dificultats i amb la certesa que no es ficaria en problemes per no tenir la documentació en ordre, i va demanar al conductor que l'esperés a les portes de l'oficina per portar-lo de nou a casa.

El conductor el va portar a casa sense adonar-se de res

En arribar al seu destí, Christmas es va posar un passamuntanyes i va demanar a punta de pistola que li lliuressin els diners. Els treballadors, espantats, van obeir i el lladre va marxar sense causar ferits. En tornar al cotxe va indicar al conductor que li portés a casa. I així ho va fer, sense ser conscient del que estava passant realment.

Després que el lladre marxés, els empleats del banc van avisar a la policia els qui van poder identificar el cotxe gràcies a les gravacions de les càmeres de seguretat en les quals es podia veure la matrícula. El conductor de segur es va portar un ensurt de mort quan la policia li va preguntar sobre la seva implicació en un robatori del qual no sabia res. Els va facilitar la direcció on havia recollit Christmas, que va resultar ser el domicili del detingut.

Gràcies a la col·laboració del conductor, que ha volgut mantenir el seu anonimat, els agents van poder detenir Jason Christmas a casa seva, on van trobar també els diners robats. "Aquesta és una manera molt inusual de cometre un robatori a mà armada a la nostra ciutat", va declarar als mitjans nord-americans Elvin Barren, cap del departament de Policia de Southfield. Christmas ha estat detingut i haurà de pagar una multa de 5000.000 euros. Per la seva part, el conductor de l'Uber ha estat exculpat de qualsevol implicació en el succeït.