L’Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i deu mesos de presó a un home de 28 anys acusat de violar una dona de 67 anys a Barcelona. Els fets van tenir lloc el mes de maig de 2021, quan l’agressor va demanar a la seva víctima que pugés al seu pis amb l’excusa que l’ajudés a fer una recepta de fricandó perquè ell no en sabia. La dona va acceptar encantada i es va desplaçar fins al seu domicili per ensenyar-li com es feia.

L’home va violar la dona gran a qui havia demanat ajuda per fer un fricandó

Una vegada tots dos estaven sols dins de l’immoble, l’home va agafar la dona amb força pel canell i la va fer caure violentament sobre un sofà, segons recull la sentència. Posteriorment, la va portar fins a una altra habitació, on li va treure la roba, li va col·locar un mitjó a la boca perquè no pogués cridar i la va agredir sexualment. El jutge ha donat versemblança al relat de la víctima, que també està avalat per l’informe mèdic. D’altra banda, ha considerat que la versió de l’agressor no era creïble.

El magistrat ha tingut en compte com atenuants que l’acusat havia pagat prèviament la indemnització que li havia reclamat la víctima i, a més, que es troba sota una situació de drogodependència. Malgrat que el veredicte es va dictar abans de l’aprovació de la Llei ‘sí és sí’, quan les penes per aquest tipus de delictes se situava entre els 6 i els 12 anys de presó, l’Audiència l’ha condemnat a tres anys i deu mesos en considerar que és compatible amb les condemnes previstes en la nova legislació, d’entre 2 i 4 anys si s’apliquen atenuants.

A més, tot i haver pagat ja la indemnització que la víctima li havia demanat, li haurà de tornar a pagar 19.138,53 euros en concepte de responsabilitat civil. El jutge també li ha imposat a l'home una prohibició d’aproximar-se a menys de 1.000 metres de la dona gran, qualsevol comunicació amb ella durant dos anys més de la pena imposada i sis anys de llibertat vigilada un cop surti de la presó.