La Policia Nacional ha detingut un home per haver abandonat els seus fills menors d'edat durant més de 40 dies al seu domicili de Granada sense haver-los deixat ni menjar ni diners. Els nens, de 13 i 16 anys, van acudir a un centre de menors afamats i vestint roba en molt mal estat, després d'haver intentat subsistir com podien amb el que trobaven pels camps dels voltants.

El detingut, un home de 43 anys i d’origen marroquí, ha estat acusat d’un presumpte delicte d’abandonament de menors, i se li ha imposat una ordre d’allunyament dels seus fills, així com la prohibició d’abandonar el país.

Només tenien llet a la nevera  

El centre de menors on havien anat els nens va alertar a la policia del mal estat en el qual es trobaven els dos germans. Agents de la Brigada d’Estrangeria van començar llavors una investigació per esclarir les circumstàncies en les quals havien quedat abandonats els nens, i van descobrir que el seu pare havia marxat al Marroc a finals del passat novembre, d’on encara no havia tornat.

Segons ha pogut esbrinar la Policia, l'home només els havia deixat "llet i molt poc diners". La mare dels nens, que tenen residència legal a Espanya, mai havia sortit del Marroc i no tenia pendent iniciar els tràmits per residir amb la seva família a Granada. Durant els gairebé dos mesos que els nens van estar sols a casa seva, els seus pares no van contactar amb ells en cap moment.

Subsistien amb el que trobaven al camp

Els germans van sobreviure durant el temps que van estar sols gràcies a fruits i llavors que trobaven pel camp dels voltants de casa seva. Així mateix, una familiar seu que viu al mateix poble de tant en tant els portava menjar, però no es va fer càrrec dels menors ni els va allotjar a casa seva.

Desesperats, els nens van acudir finalment al centre de menors adscrit a la Junta d’Andalusia, i des de llavors es troben sota la tutela del centre. Més de 40 dies després d’haver abandonat els seus fills, el pare va regressar a casa seva on va ser detingut per la policia i va passar posteriorment a disposició judicial i sancionat amb una ordre d’allunyament i amb la impossibilitat de tornar a sortir del país.