Agents de la Guàrdia Civil investiguen un home, veí de la localitat d'Arico, a Tenerife, per un presumpte delicte de maltractament d’animals domèstics després que trobessin mort a casa seva el gos que la seva filla li havia deixat feia uns mesos perquè el cuidés. La investigació va començar quan un home va alertar a la Benemèrita que feia uns dies que escoltava un gos gemegant de forma continuada, però aquell matí l’havia deixat de sentir i tenia por que li hagués pogut passar alguna cosa.

Fins al lloc es va desplaçar una patrulla d’agents de la Guàrdia Civil que van comprovar que al costat de la casa del veí que els havia avisat hi havia un habitatge envoltant per una tanca. Els policies van mirar l’interior per sobre del tancat i, malgrat que estava una mica lluny, van observar que al porxo semblava que hi havia un animal de mida petita que no es movia i que presumiblement devia estar mort.

El gos era de la filla dels propietaris de la casa als qui havia deixat perquè cuidessin

Els agents van picar al timbre, però en aquell moment no hi havia ningú dins la casa. Ja a comissaria, van fer les gestions necessàries per a localitzar els propietaris de l’immoble i saber que havia passat amb l'animal. Un cop es va poder identificar a qui pertanyia, es va comprovar que l’animal que hi havia mort al jardí era un gos de raça Yorkshire Terrier propietat de la seva filla, que els hi havia deixat feia uns mesos perquè el cuidessin.

Els investigadors van constatar que el gos i la zona on van trobar el seu cadàver no presentaven condicions d’insalubritat, encara que l’animal no tenia menjar ni beguda al seu abast. Els agents van obrir les diligències corresponents i han estat enviades al Jutjat de Guàrdia de Granadilla de Abona, que ha acusat l’home d’un delicte de maltractament d’animals domèstics.