Els Mossos d'Esquadra han iniciat aquest matí a primera hora un dispositiu amb diverses entrades judicials i escorcolls en pisos per detenir un grup criminal dedicat als robatoris a interiors de cotxes i pàrquings a l'àrea metropolitana de Barcelona. La investigació, que l'ha liderat la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Eixample, a Barcelona, ha permès arribar fins a les persones que es dediquen a entrar a aparcaments, públics i privats, per robar a l'interior dels vehicles que hi ha estacionats, una de les xacres que viu també la ciutat de Barcelona. 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, s'ha fet a primera hora del matí una entrada judicial a la zona de Meridiana, a Barcelona, i també en dos pisos de Mataró, al Maresme, amb equips d'intervenció de l'ARRO. En totes tres s'han fet diversos detinguts, persones de nacionalitat estrangera, si bé no ha transcendit el seu origen exacte.

La policia els acusa de formar part d'un grup criminal organitzat dedicat a fer robatoris en interior de vehicles i després vendre els productes que aconseguien. Ara per ara, es desconeix el nombre total de detinguts. Les bateries de lladres que actuen a la ciutat de Barcelona fent aquest tipus de robatoris, molts cops amb persones originàries de Sud-amèrica, i molt reincidents, són molt actives i molt especialitzades. 

Robatoris a vehicles en pàrquings

Tot i que molts dels aparcaments públics i privats no es cansen d'avisar als seus clients d'aquesta problemàtica, els lladres sempre acaben trobant alguna cosa de valor als vehicles que assalten. El reforç de seguretat en alguns dels pàrquings ha mogut els lladres a altres punts, però no els ha fet desaparèixer. Aquesta investigació d'avui, tampoc ho farà. Aquest tipus de lladres sumen antecedents, però no acaben a la presó.