El veí de Palafrugell (Girona) acusat de matar el seu germà a cops de crossa, el 24 d'agost de 2018, ha declarat aquest divendres que la víctima va atacar-lo primer durant el transcurs d'una baralla en la que es van agredir mútuament.

Declara l'acusat de matar el seu germà amb una crossa

A la tercera sessió del judici, el torn ha estat per a l'acusat, Rafael C.A., de 54 anys, que ha afirmat que va actuar en defensa pròpia, sense recordar els detalls de l'agressió que va admetre quan va confessar el crim, relata Efe.

L'homicida ha afirmat que la nit dels fets estava "molt enfadat" amb el seu germà perquè havien desaparegut la seva cartera i la seva cartilla bancària i ha reconegut que, en aquestes circumstàncies, va perdre el món de vista. També va confessar haver consumit drogues i alcohol la nit dels fets. L'acusat explica que van mantenir una discussió i després una baralla en la qual el seu difunt germà va atacar-lo primer amb la crossa.

Manilles|Esposes / Mossos d'Esquadra

Manilles / Mossos d'Esquadra

L'homicida confés creu que, quan se'n va anar a dormir, el seu germà era viu i assegura que va descobrir el bassal de sang del terra al matí següent, quan va anar a demanar ajuda als Mossos d'Esquadra.

Culpabilitza el seu germà

El processat ha centrat la seva declaració en culpar el seu germà de que es reenganxés a la droga quan va sortir de la presó i ha explicat que se'n va anar a viure amb ell en una casa que era de la germana d'ambdós.

A més, Rafael C.A. ha negat que la víctima estigués molt debilitada físicament, com sosté el fiscal i alguns testimonis que han declarat que caminava sempre amb crosses, anava molt lent i queia constantment.

Més declaracions

Els forenses que van practicar l'autòpsia al cadàver han detallat que va rebre molts cops "repetitius i junts", que va morir dessagnat i que potser una assistència mèdica "immediata" l'hauria salvat.

També han declarat aquest divendres psicòlogues de l'Equip d'Assessorament Tècnic Penal, que han assegurat que el processat manté sempre un relat exculpatori per no assumir les responsabilitats dels seus actes. Han afirmat que té un potencial de violència "molt elevat", amb una addicció a les drogues greu i amb un patró "antisocial" de conflictivitat amb l'entorn.

14 anys de presó

La fiscalia ha mantingut la petició de catorze anys i deu mesos de presó per homicidi amb els agreujants d'abús de superioritat i parentiu.

La defensa, que sosté que el processat no tenia intenció de matar, creu que els fets són constitutius d'un delicte de lesions amb resultat de mort o, en tot cas, d'homicidi imprudent amb atenuants de drogoaddicció, confessió, legítima defensa i arravatament.