Dues setmanes després de l'assassinat a trets del xef mallorquí David Peregrina i la seva dona, Erika da Silva, al restaurant que regentaven al Brasil, la policia ha trobat el presumpte autor de l'execució. Es tracta d'Eliandro Loureço Menezes, un antic empleat d'Ilha Dos Ribeirinhos, i segons han aconseguit esbrinar els investigadors, hauria matat el matrimoni per un suposat deute; fa anys, quan encara treballava per Peregrina, aquest li va prometre una part del seu terreny que mai li va entregar. El passat 24 de novembre, Menezes va acudir al restaurant per reclamar el compliment d'aquesta promesa, però, frustrat per la negativa del xef, va disparar contra ell i contra la seva muller

Segons ha avançat el diari Última Hora, va ser el fill de Menezes qui va lliurar-lo a la policia. El jove va acudir el passat dijous a comissaria per confessar el crim del seu pare: Menezes havia confiat en ell i li havia explicat tot el que havia fet. Els agents van detenir-lo també a ell en qualitat de còmplice. Poc després van localitzar el pare, detenint-lo també per un delicte d'assassinat. 

Tenia antecedents per atracar bancs 

El comissari de la Policia Local de Porto Seguro ha explicat en roda de premsa que Menezes tenia diversos antecedents per robatoris a bancs, i feia servir l'illa on es trobava el restaurant per a "amagar armes i drogues". Cal recordar que Peregrina, abans de traslladar-se al Brasil, treballava com a director de la sucursal de Caixa Rural al municipi de Muro, a la seva Mallorca natal. L'any 2012 va ser condemnat a tres anys i nou mesos de presó per haver comès una macroestafa immobiliaria, embutxacant-se prop de dos milions d'euros; segons la policia de Porto Seguro, Peregrina va comprar la petita illa en la qual va establir el seu restaurant, enmig del riu Buranhém, amb part dels diners d'aquell frau, prop d'un milió de reals brasilers, que correspondrien a uns 190.000 euros al canvi actual. 

La feina de Menezes era cuidar del restaurant i dels terrenys quan el matrimoni no hi era, situació que va aprofitar per continuar amb les seves activitats delictives, l'existència de les quals es desconeix si el matrimoni sabia. En algun punt de la seva relació laboral, Peregrina i Menezes haurien arribat a un acord segons el qual el xef li entregaria una part de l'illa, que el detingut, suposadament, volia fer servir com amagatall permanent per la mercaderia amb la qual traficava, però va haver de fugir abans de rebre res després de ser descobert per la policia. Finalment, va tornar per fer efectiu l'acord, però Peregrina va negar-se en rodó, resultant en la seva mort i en la de la seva dona.