El futbolista Dani Alves es juga aquest divendres la darrera oportunitat de sortir de la presó, on està reclòs des del 20 de gener passat, acusat d'agressió sexual a una noia a la discoteca Sutton de Barcelona. L’Audiència de Barcelona ha convocat una nova vista, sol·licitada pels seus advocats, Cristóbal Martell i Arnau Xumetra, per demanar la seva llibertat provisional en insistir que no hi ha risc de fugida de l’exfutbolista del Barça. El nou argument és que els seus dos fills venen a viure de Brasil a Barcelona, on s’han empadronat i el fill gran cursarà el darrer curs de batxillerat en un centre de Barcelona. Per contra, la Fiscalia i l’acusació particular, exercida per l’advocada Ester Garcia en nom de la denunciant, han reiterat que Alves ha de continuar a la presó fins a la celebració del judici, ja que hi ha indicis que l’incriminen per un delicte greu, i el risc de fugida no ha desaparegut. És la darrera oportunitat d’Alves, perquè la instrucció està gairebé finalitzada, i només quedaria el darrer tram del procés penal per ser jutjat d'aquí a uns mesos a l’Audiència de Barcelona.

La vista se celebrarà divendres al matí a la mateixa secció 3a de l’Audiència de Barcelona (és probable que amb els mateixos tres magistrats de la primera vista), que el 21 de febrer passat ja li va denegar la llibertat provisional. Els arguments del tribunal eren els mateixos que els de les acusacions: el delicte d’agressió sexual té penes elevades (pot arribar a 12 anys de presó), els indicis contra Alves són clars, i el jugador brasiler té una capacitat econòmica elevada que li permetria fugir de la justícia. La fugida “és impensable”, s’insisteix des de la defensa del jugador, i s'esgrimeix un nou argument per mostrar el seu arrelament: el projecte familiar que els fills vagin a universitats espanyoles s’ha avançat per aquest procés penal.

Família i sense divorci

En l’escrit de defensa, també es descarta que Alves s’hagi divorciat de Joana Sanz, com recull la resolució de la titular del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona, que instrueix la causa per l’agressió sexual de la noia de 23 anys. La defensa critica que la magistrada hagi escrit en la resolució que Joana Sanz “hagi demanat el divorci” sense ser cert, ni tenir document acreditatiu d’una possible demanda de divorci als jutjats, i que només consta el divorci de la primera dona, el 2012.

Per això, la defensa del jugador de futbol insisteix que el risc de fugida d’Alves és “inexistent”, ja que ell es vol defensar, i més amb l’equip de defensa que té i la recopilació de material probatori. 

Dani Alves vista apel·lació per presó Audiencia de Barcelona ACN
La primera vista que va fer l'Audiència de Barcelona, el febrer passat,  per debatre la llibertat de Dani Alves. / Foto: ACN

Les diferents versions

La magistrada Concepción Cantón va desestimar, el 10 de maig passat, deixar Dani Alves en llibertat provisional fins al judici, en sostenir que la gravetat dels fets i la seva capacitat econòmica mantenien el risc de fugida, i més si no té cap arrelament que el lligui a l'Estat espanyol; argument que ara es vol capgirar amb els fills.

En aquesta resolució, la magistrada era molt crítica amb el brasiler, en assegurar que havia canviat les seves declaracions en funció dels indicis que l’incriminen, com ara haver trobat restes biològiques seves en parts íntimes de la noia de 23 anys.

En la primera compareixença al jutjat Alves va negar les relacions sexuals, i va donar fins a tres versions diferents, i va dir que van ser consentides. En la segona declaració, amb Martell de defensa, va admetre la penetració vaginal i que va mentir en la primera declaració per amagar la infidelitat a la seva dona. Les posicions de defensa i acusacions són antagòniques, i l’Audiència de Barcelona farà d’àrbitre.