El cap de setmana passat es va tornar viral un vídeo que mostra una escena habitual en plenes vacances d'agost a molts hotels del món. La cursa per reservar la millor hamaca de la piscina. Després d'una llarga temporada tancats a casa, no ens importa despertar-nos d'hora per agafar el millor lloc per prendre el sol. En les imatges que s'han fet virals a les xarxes socials, es pot veure una allau de turistes entrat a empentes a la piscina d'un hotel de Tenerife.

Llargues cues des de bon matí

Contra aquest comportament han de fer front gairebé diàriament els treballadors de l'hotel, on els turistes fan cua des de les vuit del matí —les instal·lacions obren a les nou— per poder entrar a la piscina i reservar la millor hamaca per a tot el dia, un fet que està totalment prohibit per les polítiques de l'establiment. Segons les declaracions d'un treballador, només es permet reservar una hamaca durant 60 minuts, alguna cosa que els turistes —sobretot estrangers— no comprenen molt bé. "Si al cap d'aquest temps les hamaques continuen reservades se'ls retira l'objecte col·locat de reserva. Però després venen a queixar-se enfadats", agrega.

Els llocs més demandats, com és obvi, són els que es troben més a prop de l'aigua, al costat d'uns grans tobogans perquè els nens també puguin gaudir d'un dia molt calorós. A més, aquest fantàstic lloc permet als pares poder relaxar-se i estar tranquils, al mateix temps que poden mantenir vigilats els seus fills de la manera més còmoda possible.

Conflictes entre els clients de l'hotel

Davant d'aquest descontrol, els empleats no donen l'abast i intenten intervenir com poden en la situació i assenyalen que, fins i tot, s'han trobat amb enfrontaments entre els clients per aconseguir la millor ubicació de l'hamaca. Afegeixen, també, que alguns arriben a fer grans bogeries, com baixar de nit quan ningú no els veu i deixar les coses.

Els clients titllen que el problema, com explica una dona, és que "sovint, l'hamaca està buida i podria estar utilitzant-la una altra persona, aquest és el problema", tanmateix, en el cas d'arribar i trobar-se que no hi ha més places, cal prendre-s'ho amb el millor humor possible i pensar en altres opcions, com la platja, o mirar altres alternatives de descans i diversió per a aquell dia.

La falta d'un protocol general dificulta l'actuació en aquests casos

L'Associació hotelera i extrahotelera de Tenerife, La Palma La Gomera i El Hierro (Ashotel) ha explicat al diari Atlàntic Avui que no existeix cap protocol general davant d'aquest furor cap a les hamaques, ja que es tracten de polítiques pròpies de cada un dels hotels. Així, comenten que, per la gran varietat de tipologia i mides dels hotels a la província, les casuístiques són molt variades com per promoure una recomanació global i, molt menys, una normativa sobre això.