La cuidadora d'una anciana ha estafat la família d'aquesta en ocultar la seva mort per aconseguir els béns immobles, els diners i les joies de la morta, una estafa que ha superat el mig milió d'euros. La intervenció de la Policia Local de Sagunt (València) ha permès aclarir els fets i, un any després, els legítims hereus de l'anciana han pogut recuperar i accedir als béns estafats per la cuidadora.

Els familiars van descobrir la mort de l'anciana i l'estafa gràcies a la col·laboració ciutadana

Aquesta insòlita història té els seus inicis l'agost de l'any 2021, quan veïns de la localitat valenciana de Sagunt es van aproximar a una patrulla de la Secció de Platges de la Policia Local de Sagunt per traslladar-los les seves inquietuds respecte a una anciana de 98 anys veïna de la zona. Els veïns van exposar als agents que feia diversos mesos que no veien la dona, per la qual cosa sospitaven que havia mort. Per si això no fos poc, també van comunicar als agents locals que sospitaven que la cuidadora de l'anciana, una dona de 55 anys que sovint era vista amb la senyora, no havia informat del succeït a la família. Van exposar que creien que la treballadora havia ocultat la mort de la dona per a així continuar cobrant el seu sou i gaudir dels béns de l'anciana, entre propietats, joies i diners en efectiu.

La cuidadora es va excusar pels seus actes dient que "no havia tingut temps" de comunicar la mort

L'acusada és una dona de 55 anys que va treballar per a l'anciana fins als últims dies de la seva vida, sense que aquesta pogués sospitar del fosc rerefons de la seva treballadora. Quan la dona va morir, la cuidadora no va informar del tràgic fet als familiars d'aquesta, i va passar diversos mesos gaudint dels béns immobles i dels diners en efectiu de l'anciana. A més, la dona va continuar cobrant el seu salari, malgrat que la relació contractual havia finalitzat per motius obvis. Quan els agents van interrogar la cuidadora amb relació a aquests fets, ella va tractar d'excusar-se dient que "no havia tingut temps" de comunicar el succeït als familiars i legítims hereus.

Un any investigant per tornar als legítims hereus el que els correspon

Els agents, davant d'aquesta informació, van iniciar una investigació en la qual van obtenir i van contrastar tota la informació possible per poder traslladar el cas al Jutjat de Guàrdia de Sagunt i que aquest obrís així les diligències corresponents. La investigació ha acabat un any després i de forma satisfactòria, ja que els legítims hereus han pogut localitzar i recuperar quatre d'immobles, joies i aproximadament 8.000 euros en cobraments indeguts. En total, es calcula que els béns pertanyents a la morta, dels quals la seva cuidadora havia estat gaudint de forma il·legítima, tenen un valor estimat de 600.000 euros.