La Unitat d'Investigació de la comissaria de Sabadell (Vallès Occidental) ha detingut una treballadora d'un geriàtric per robar les joies que tenien guardades els ancians, segons informa El Periódico. Els agents van rebre a començaments d'any una denúncia per part d'uns familiars d'un usuari de la residència. Segons afirmaven, sospitaven que algun treballador del geriàtric robava les seves joies. Per aquesta raó, la policia va iniciar una investigació.

La treballadora portava robant joies des de 2012

Els agents es van dirigir al centre i van demanar a la direcció el llistat amb tots els noms dels empleats. Una vegada van tenir la llista amb els noms, van acudir a establiments que compren or per comprovar els registres dels venedors i comparar-los amb els noms dels treballadors del geriàtric. Aquest tipus d'establiments estan obligats per llei a portar un control de cada persona que ven les seves joies. Al cap d'unes dues setmanes, si ningú no les reclama, el propietari del local té permís per fondre-les. Tanmateix, no desapareixen, ja que s'ha de conservar una fotografia de la peça original juntament amb el nom de la persona que l'ha portat. Gràcies a això, els investigadors van descobrir que una de les treballadores del centre per a gent gran apareixia en els registres i que havia venut més de cent joies des de 2012.

La cuidadora era coordinadora del torn de nit

Durant un temps, el centre va rebre diverses queixes de familiars dels usuaris per pèrdua de joies. El 2019, tement que no es tractés de pèrdues, sinó de robatoris, el geriàtric es va posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra i agents de l'àrea de proximitat van fer una xerrada dissuasiva als treballadors per advertir de la gravetat de sostreure pertinences dels ancians. Això no obstant, ningú no sabia que entre els oients es trobava la coordinadora del torn de nit, el nom del qual va aparèixer posteriorment en els registres de les joies foses. Així doncs, la xerrada no va donar els seus fruits per a ella.

La treballadora és una veïna de Berga. Durant el registre al seu domicili van trobar diverses joies. En total, els investigadors sospiten que la dona pot haver-se quedat amb, almenys, 150 anells d'ancians, la majoria dels quals ha mort.

Aprofitava que els ancians dormien per poder robar-los

La treballadora aprofitava les hores de son dels ancians per poder entrar a la seva habitació i robar-los mentre dormien. En ser gent gran, molts d'ells tenen un son profund perquè prenen medicaments per poder descansar bé. Així doncs, en ser ella la coordinadora del torn de nit i que els ancians estaven profundament adormits, la dona podia actuar tranquil·lament sense que ningú li digués res.

Robava per poder quedar-se embarassada

Segons fonts policials, la dona va admetre els fets i va afirmar que robava perquè volia ser mare i per aconseguir-ho havia de pagar tractaments de reproducció assistida a les clíniques privades. La policia catalana, per la seva part, aclareix que la dona va aconseguir ser mare gràcies a aquestes tècniques i que va continuar robant després de l'embaràs.