La xacra de la violència masclista a Catalunya no s'atura. Durant la matinada de dimecres a dijous, el telèfon d'emergències 112 va rebre la trucada d'un home que reclamava la presència policial en un domicili d'Empuriabrava. Segons el seu relat, acabava de veure com una dona havia sortit a un balcó a demanar ajuda perquè la seva parella l'estava maltractant. Fins al lloc es va desplaçar una patrulla dels Mossos d'Esquadra, així com una de la Policia Local de Castelló d'Empúries.

En arribar al lloc, els agents van confirmar que l'avís era real i s'acabava de produir un suposat cas de maltractament a l'interior del domicili. Els policies van atendre la víctima, una dona de 32 anys, i van acabar detenint la seva parella, un home de 28 anys, com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere. No consta que hi hagués cap antecedent previ de maltractament entre la parella. El detingut, després de ser traslladat a dependències policials, ha estat posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, que haurà de decretar si imposa una ordre d'allunyament.

Detingut a Lleida per agredir i robar la seva parella

El d'Empuriabrava no ha estat l'últim cas d'agressió masclista que ha tingut lloc a Catalunya en els últims dies. A Lleida, un home de 32 anys va ser detingut la matinada de dimecres per agredir la seva parella al mig de l'avinguda de les Garrigues. Els fets van tenir lloc poc després de les quatre del matí i quan els agents de la Guàrdia Urbana van arribar al lloc en rebre l'avís, el noi intentava fugir corrent. La víctima va explicar als policies que el jove l'havia estat seguint fins que es va quedar sola i, aleshores, la va agredir físicament i li va robar cinquanta euros.

Unes persones que passejaven per la zona van presenciar els fets i van avisar la policia. Davant aquesta situació, l'home va ser detingut per un presumpte delicte de maltractaments en l'àmbit de la llar i de robatori amb violència. A més, en escorcollar-lo, van trobar que duia a sobre una bossa amb cocaïna, motiu pel qual també se'l va denunciar per tinença de drogues.