Una dona ha estat retinguda il·legalment i contra la seva voluntat en un habitatge de Sabadell (Vallès Occidental). Els Mossos d'Esquadra han alliberat la víctima després de rebre un avís del Consolat de Romania a Barcelona, el qual alertava que en un pis de la ciutat hi havia una dona que no tenia accés al seu telèfon mòbil i que rebia agressions per part de la seva parella. Així, els agents van dirigir-se el passat divendres 6 d'octubre a l'immoble i, en entrar, van poder confirmar els fets i van detenir el seu company sentimental, un jove de 22 anys, com a presumpte autor d'un delicte de detenció il·legal i un altre de maltractament en l'àmbit de la llar.

Els Mossos d'Esquadra van arrestar l'individu el passat divendres, un cop la dona va confirmar als agents que el seu captor no la deixava sortir sola de cada i que, a més, la pegava. Per tot això, el jove de 22 anys va ser detingut, després de l'alerta donada pel Consolat de Romania a Barcelona. Respecte a la víctima, juntament amb la seva filla menor d'edat, van ser traslladades a un hospital proper on van activar-se els recursos assistencials habituals, segons ha informat la policia catalana aquest dilluns. D'altra banda, la parella i presumpte autor dels fets va passar a disposició judicial l'endemà, el passat dissabte 7 d'octubre. Concretament, davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell.

Darrera retenció d'una dona per la parella a Catalunya

El passat 19 d'abril un noi de 24 anys va retenir a casa seva durant mesos la seva parella, una jove de 18 anys, a la qual només deixava sortir de l'habitació per anar al lavabo. Això va succeir a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) fins que la Policia Nacional va descobrir el segrest i va alliberar la noia, detenint al presumpte autor dels fets. Poc després, arran de les proves del maltractament físic i psicològic constant als quals la sotmetia, el Jutjat de Violència sobre la Dona en funcions de guàrdia d'Esplugues de Llobregat va decretar el seu ingrés a presó provisional sense fiança.