La localitat de Parla continua consternada i de dol després del brutal assassinat masclista d'una de les seves veïnes, la jove Cristina Romero, de tot just 18 anys. La Cristina va morir el passat divendres, 1 de juliol, després que, el dia anterior, el que hi havia el seu xicot durant gairebé un any li assestés fins a 17 punyalades per tot el cos a plena llum del dia. Els veïns del municipi madrileny recorden la jove com una noia somrient, molt aplicada i amb grans aspiracions laborals, com estudiar Medicina.

Cristina, la víctima de l'assassinat masclista, era feminista i estava molt conscienciada

Els antics amics, amigues i companys de classe de la Cristina han relatat El Español com era aquesta noia, que dilluns vinent 4 de juliol havia de complir els 19 anys. Alegri, somrient, bondadosa i sempre pendent dels seus éssers estimats. La Cristina just havia acabat Batxillerat, amb unes notes impecables, i acabava d'examinar-se en la Selectivitat. El seu somni, segons explica el seu entorn, "era estudiar Medicina". En el cas que la nota no fos prou alta, "hauria escollit qualsevol altra cosa relacionada amb la medicina i la sanitat"; desgraciadament, la Cristina mai no podrà saber quin va ser el resultat d'aquests exàmens tan determinants, ni podrà si més no plantejar-se a quina universitat anar. A més, la jove també estava molt conscienciada amb la lluita feminista i era molt activa en aquest àmbit, participant en les jornades d'igualtat que organitzaven en el seu institut, l'IES Nicolás Copérnico. En aquest institut és precisament on la Cristina va conèixer el seu xicot; durant l'acte d'homenatge a la jove, molts dels alumnes encara no podien creure's el que el seu company ha fet.

La víctima havia patit maltractaments per part del seu expareaja

Tal com afirma una veïna de la  Cristina, la jove va estar prop de tres anys de festeig amb què ara és el seu presumpte assassí, un noi de 20 anys. En aquests tres anys, la Cristina havia patit tres agressions per part del que en aquell moment era el seu xicot, però mai no va arribar a denunciar-les. La relació la va trencar ella, aproximadament vuit mesos enrere. Des d'aleshores, la seva veïna afirma que la jove pràcticament mai no sortia sola de casa seva, fins dijous passat. Havia passat ja bastant temps des de la ruptura, ella havia refet la seva vida i res no podia fer presagiar el que la seva exparella tramava. Tal com relata la veïna de la Cristina, el jove l'estava esperant, i va ser llavors quan va succeir tot. Ara, Parla estarà de dol oficial durant tres dies per recordar la seva veïna i condemnar la violència masclista.

Feia dies que l'agressor vigilava Cristina

Dijous passat 30 de juny havia de ser un dia normal, com qualsevol altre, a la localitat de Parla (Madrid), però un terrible assassinat masclista va sacsejar el poble sencer per la seva duresa i violència. Eren les cinc de la tarda i la Cristina, com de costum, va sortir a passejar el seu gos, aquesta vegada sola. Estava pràcticament arribant a casa seva quan la seva exparella va aparèixer del no-res, armat amb un ganivet, i li va arrabassar la vida de la forma més cruel possible, rabejant-se amb la jove i apunyalant-la fins a 17 vegades a la cara, el coll i el tòrax. Segons apunten les seves veïnes, el noi l'estava esperant, i rondava la zona des de feia dies: tenia el crim premeditat. Després de l'atroç atac, el jove, de 20 anys, va fugir del lloc dels fets deixant la  Cristina dessagnar-se a plena llum del dia. Els veïns que van presenciar el crim van alertar el 112, que ràpidament va aparèixer juntament amb les forces de l'autoritat. Mentre els sanitaris atenien la jove, que havia entrat en parada cardiorespiratòria per la gravetat de les seves ferides, una patrulla va trobar l'agressor. Aquest, en veure's acorralat, es va autolesionar, provocant-se ferides lleus. Ambdós van ser traslladats a diferents hospitals, però els seus destins han estat molt diferents: la Cristina ha mort, i el presumpte agressor es troba ingressat sota custòdia policial.