Si TV3 té una aposta guanyadora és Crims. El programa de True Crime de la factoria de Carles Porta encara fa aquelles audiències d’abans i s’ha convertit en un dels programes de més èxit de la televisió pública catalana. Aquest capítol servirà per arrencar la quarta temporada del programa de sang i fetge.

Aquest dilluns, 14 de novembre, Televisió de Catalunya arrenca una nova temporada de Crims i ho farà explicant la desaparició i l’assassinat de Montserrat Méndez, una dona de Girona. L’any 2013 va desaparèixer i el programa detallarà com la seva filla va moure cel i terra per trobar-la. La investigació que es va fer per trobar-la, va aparèixer trossejada en diversos punts de Girona, serviran de fil conductor d’aquesta nova història de crònica negra que, a més, té relació amb Madrid. D’aquí en endavant pot incloure detalls que podrien ser spoiler.

Un crim a Madrid destapa l’assassinat de Montse Méndez

El juny de 2014 un incendi en un pis del carrer de Barcelona de Madrid va descobrir el cos sense vida d’una noia jove de 27 anys, de nacionalitat danesa. L’Anne Strande feia poc temps que estava a la capital d’Espanya i va aparèixer, no només cremada, també tenia signes d’haver estat estrangulada. La Policia Nacional va detenir l’home que li havia llogat el pis al centre de Madrid, Dave Verbist. Un home de 35 anys, belga.

Dave Crims
De verd, Dave Verbist, l'home detingut per l'assassinat de la Montse i l'Anne, les protagonistes de 'Crims' de TV3

Quan va ser detingut va confessar el crim de la noia. Anava drogat, va agafar un cable, va aprofitar que tenia les claus de casa de la noia, hi va entrar, i quan la jove el va detectar, ja havia arribat fins al llit d’ella, la va ofegar amb el cable fins que la va matar. Per intentar amagar el crim, la va ruixar amb oli i amb uns llumins hi va calar foc. Davant dels investigadors de la policia espanyola el detingut va relatar els fets amb tot luxe de detalls. Ja l’havia assetjat diverses vegades i aquella nit va voler anar a més i la va acabar matant. Tenia antecedents també per altres delictes d’agressions sexuals, però la sorpresa en aquella sala d’interrogatoris encara havia d’arribar.

Girona-Madrid, Madrid-Girona

Dave Verbist va confessar que a Girona havia fet el mateix que a Madrid. Amb un crim n’havien resolt dos. Va assegurar que havia matat una tal Montse després d’estar amb ella de festa en un bar de Girona, amb qui van estar bevent i drogant-se. La festa va acabar a casa seva, amb el seu company de pis i la noia que havia conegut mentre jugaven al billar. Ell va explicar que van començar a mantenir relacions sexuals i la va ofegar amb un cable. Ell va assegurar que va ser la noia qui li va demanar. Fins que va quedar amb la cara blava i sense respirar. S’havia mort ofegada. Tot i que assegura que va intenta trucar a la policia, el seu company de pis li va oferir una alternativa. La van traslladar fins a la banyera i van trossejar la Montse Méndez amb un ganivet de serra.

Anne Crims
Imatge de l'Anne Strande, la protagonista paral·lela de 'Crims' de TV3

Segons va afirmar ell mateix, i després es va poder confirmar, amb les troballes de les parts, el cos de la jove va ser embolicat amb paper de diari i posat en bosses de plàstic i llençat per diversos llocs dels afores de Girona. Fins i tot va oferir-se a la policia a resseguir els llocs on havia abandonat els trossos de la jove assassinada. Així va ser. Traslladat a Girona, els Mossos d’Esquadra van fer el macabre recorregut que havia fet l’home fins a poder recuperar totes les bosses i totes les peces del cos de Montse Méndez. Durant la investigació es va també detenir Doramas Sánchez, l’home que compartia pis amb Verbist al carrer de Pare Coll de Girona, l’escenari del crim.

L'esquarterador de Girona, condemnat

Pel crim del 13 de juny al carrer de Barcelona de Madrid l’home va ser condemnat a una pena de presó de 25 anys. Pel crim de la Montse Méndez, l’assassinat i haver trossejat el cos de la dona, l’any 2020 el Tribunal Suprem va confirmar la pena de 16 anys de presó. A més de l’homicidi, l’home va ser condemnat per profanació de cadàver, per haver-lo esquarterat i repartit a trossos per zones boscoses de Girona.

Montse Crims
Montse Méndez, la dona de Girona assassinada per Dave Verbist / Cedida

Aquest dilluns 14 de novembre TV3 estrenarà la quarta temporada de Crims amb el primer capítol de l'assassinat i desaparició de Montse Méndez. La setmana que ve s'emetrà el segon capítol, 'Madrid/Girona', que servirà de desenllaç i el crim d'Anne Strande. El programa es pot veure en directe per televisió a les 22.05 h i es pot recuperar, just després de l'emissió, a 3 a laCarta