La María Luz era una dona de 56 anys que va assassinar a la Gracia, la seva veïna de 84, en un pis de Madrid. Després de matar-la a cops de martell, es va suïcidar llençant-se des d'un sisè pis. La Policia Nacional ha descobert que aquesta dona tenia diari amb una llista on explicava detalladament totes les coses que li molestaven de la veïna.

Els fets van passar el diumenge en un pis del districte madrileny de Carabanchel. Un noi que estava fent una classe d'autoescola va poder presenciar en primera persona el suïcidi de la María Luz. Els agents de la Policia Nacional van entrar a l'interior del pis, però pensaven que només ella havia mort. No obstant això, quan van entrar a l'edifici, van poder comprovar que hi havia una veïna que havia estat assassinada: es tractava de la Gracia, una dona de 84 anys.

Problemes de convivència entre les veïnes del crim de Carabanchel

Els agents van poder comprovar que havia estat assassinada cops de martell i que, presumptament, l'autora dels fets era la dona que s'havia suïcidat. Les dues veïnes, que vivien porta amb porta a l'àtic de l'edifici, tenien molts problemes de convivència i els crits i les discussions eren constants. 

Tenia un diari on apuntava detalladament tot allò que li molestava de la seva veïna

Els agents del grup d'Homicidis de la Policia Nacional han inspeccionat la casa de la presumpta assassina, que tenia trastorns mentals. La dona estava obsessionada amb l'anciana fins al punt que tenia una llibreta on escrivia detalladament tot el que li molestava de la dona que va assassinar.

La María Luz va assassinar la Gracia a cops de martell

En un primer moment, els investigadors pensaven que la María Luz la va matar amb un ganivet de cuina, però més tard van descobrir que l'arma del crim era un martell. El detonant del crim, presumptament, va ser una discussió per unes antenes mòbils que hi havia al terrat. 

"Antenas matan" / Antena 3
El detonant del crim de les veïnes del barri de Carabanchel (Madrid) va ser una discussió per unes antenes que hi havia al terrat: la María Luz va assassinar una anciana de 84 anys a cops de martell i després es va suïcidar / Antena 3

Investigació en mans de la Policia Nacional per esbrinar què ha passat

La hipòtesi principal és que la va matar al replà, que va ser on els agents van trobar el seu cadàver. Després del crim, es va llançar des de la finestra de casa seva i va morir de l'impacte. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets d'aquest crim, que ha causat gran commoció entre els veïns del barri.