Massacre de vuit membres d'una família a l'estat nord-americà de Utah. La policia els va trobar morts a trets aquest dimecres. Entre ells hi havia cinc nens que vivien amb la resta dels seus parents en una casa de la comunitat agrícola d'Enoch City, segons han informat les autoritats locals. El crim va ser descobert pels oficials quan anaven a realitzar un control dels serveis socials a l'habitatge, localitzada en aquesta ciutat on resideixen unes 8.000 persones, al sud-oest de Salt Lake City. No obstant això, van decidir no donar a conèixer en el moment més detalls sobre els decessos o les circumstàncies que podrien haver envoltat els fets per si hi havia alguna persona implicada fugida.

Cinc estudiants morts en un acte de "violència sense sentit"

"En aquests moments no creiem que hi hagi una amenaça pel públic o que hi hagi sospitosos fugats", han senyalat els investigadors en un comunicat. Això implica un canvi d'hipòtesi respecte el que es va pensar en un principi, quan tot apuntava que una tercera persona implicada podria haver estat l'autor del crim. Ara per ara, les perquisicions policials continuen per esclarir els fets. El director administratiu de la ciutat, Rob Dotson, ha explicat que el fet de ser trobat per policies en anar a fer una inspecció pels serveis socials és una verificació habitual quan altres veïns plantegen inquietuds o no han vist algun resident durant un període de temps inusual. Més enllà d'això no va proporcionar més detalls sobre la situació d'aquesta família, segons ha publicat la premsa local sobre el cas. "Aquesta comunitat sent remordiment, sent dolor", ha sentenciat.

Els veïns d'aquesta comunitat rural estan molt units i les cases poques vegades canvien de propietaris, la qual cosa garanteix que gairebé tots els ciutadans es coneguin. Aaron Diamond, un resident de Enoch City, va dir a The New York Times que coneixia bé als morts perquè assistien a la mateixa església que ell. “Eren una família meravellosa, meravellosa”, va assegurar, i va agregar que el pare havia treballat per una companyia d'assegurances. “Tots estem commocionats i desconsolats”, va continuar: “la gent que viu aquí mestressa als seus veïns”.

El governador de l'estat de Utah, Spencer J. Cox, va fer referència al crim d'Enoch City en un missatge a les xarxes socials: "els nostres cors estan amb tots els afectats per aquesta violència sense sentit. Si us plau incloguin a la comunitat d'Enoch a les seves oracions". Els policies continuen investigant la mort dels vuit membres de la família, cinc d'ells menors, però pel que sembla hauria estat un incident intern sense que en un principi hi hagués un tirador que els hagi assassinat a tots i després hagi fugit.