Resolt el crim del passeig de Maragall, al barri d'Horta de Barcelona, que es va descobrir el passat 10 de novembre de 2020.

Els Mossos d'Esquadra han pogut relacionar un delinqüent habitual de la ciutat amb la mort de l'home que va aparèixer cosit a ganivetades en un pis del número 411 del passeig de Maragall d'aquest barri de la capital de Catalunya.

El detingut per aquest fet ja es trobava a la presó després d'haver estat detingut, 15 dies després del crim, per la seva presumpta implicació en diversos robatoris violents. Es tracta d'un home de nacionalitat espanyola de 42 anys, segons els Mossos d'Esquadra.

Quan els Mossos han pogut tancar el trencaclosques, després de cinc mesos, han detingut l'home a la presó on ja estava reclòs. Després de passar a disposició de la justícia, va tornar a la presó, ara també per homicidi. Els fets els investiga el Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona.

Mala olor des d'un pis que hauria d'estar buit

Els veïns del número 411 del passeig de Maragall, al bell mig del barri d'Horta de Barcelona, va avisar que sentien una molt mala olor que sortia d'un pis del bloc que, suposadament, estava buit.

Passeig Maragall 411 Barcelona

Imatge del bloc d'Horta on va ser assassinat l'home, a final de 2020 / ElCaso.cat

Quan s'hi va entrar hi van trobar el cadàver d'un home amb diverses ferides d'arma blanca que feia diversos dies que estava mort. Tot i que no va ser fàcil, els Mossos d'Esquadra van poder identificar la víctima. Era una persona que portava gairebé un mes desapareguda, des del 16 d'octubre, quan la seva família en va denunciar la desaparició.

Amb la víctima identificada, els Mossos d'Esquadra van poder saber que l'autor del crim era, presumptament, un conegut seu. L'enfrontament que va acabar amb la mort de l'home, d'uns 40 anys i de nacionalitat dominicana, es va iniciar per un tema relacionat amb el tràfic de drogues. La víctima era el venedor de la droga que consumia el presumpte autor del crim.

L'home mort havia anat a casa del detingut, al passeig de Maragall,  i per causes que no s'han aclarit, es va iniciar un enfrontament. Durant la baralla l'arrestat va apunyalar diverses vegades la víctima, fins que va caure mort. L'home va abandonar el seu conegut ferit, que va acabar morint. Tot i que era casa seva, ell no va tornar més al pis.

A presó per robatoris

Uns quinze dies després del crim, els Mossos d'Esquadra van detenir l'home acusat del crim per uns altres fets delictius. L'acusaven d'estar relacionat amb uns robatoris amb violència que s'havia fet a la ciutat de Barcelona. L'arrestat té, a més, molts antecedents policials per diversos delictes contra el patrimoni i contra la salut pública. Ara seguirà a la presó, també acusat d'un homicidi.